TW
0

S'acaben les excuses. Ara mateix, ja no s'aguanta ni l'argument econòmic. Ja no ens poden vendre que el petroli ens farà rics. Ja no ens poden convéncer que, tot i tenir les platges plenes d'enclità i viure pendents de si surten "hilos de plastilina" de les plataformes extractores de petroli, els menorquins estarem envoltats de petrodòlars.

La mateixa empresa que ha de cercar el petroli admet que aquesta tasca no comportarà beneficis econòmics a l'Illa. Com a molt quatre menús al restaurant el dia que (cada sis setmanes) el vaixell que dispara les bombes sísmiques faci escala al port. Açò és tot. Ho diu l'informe ambiental que ha encarregat Spectrum Geo Limited, un document molt extens, de quasi 200 pàgines, però buit de contingut. Una simple descripció sense pràcticament anàlisi objectiu de les conseqüències de l'extracció de petroli. A més, un document clarament coix. Té sentit analitzar (o descriure) què suposarà la recerca de petroli sense preveure les conseqüències de l'extracció de petroli? És com si jo expliqués als meus fills les passes a seguir per encendre el forn, però no els advertís que una vegada el forn està encès, crema.

Noticias relacionadas

Com deia, una vegada l'argument econòmic està desmuntat, què pot justificar les prospeccions? Quin serà l'argument dels governants si finalment autoritzen aquesta actuació? Aquesta iniciativa és un seguit de despropòsits. Primer, l'aprovació d'una llei per part d'un partit determinat que obria la porta a la recerca de petroli al Mediterrani. Després, la concessió d'una autorització per part de l'altre partit per a iniciar les prospeccions. Aquí tots s'han equivocat, i preocupar-se ara de llençar-se les culpes els uns als altres és un exercici tant inútil com erroni. Amb açò no s'aconseguirà res, simplement exaltar la claca de cada partit que no vol més que sang amb el seu oponent.

El que toca ara és la unitat. I crec que hi és. Per una vegada, tots els partits han decidit plantar cara, defensar el territori abans que el carnet. Els felicito de tot cor, i els encoratjo a seguir per aquesta via.Ja veuran com és una eina que poden emprar més vegades.