El berenar de caixers al Camí des Castell, una cita ineludible al matí del dissabte de Gràcia | Gemma Andreu

TW
0

Després de viure un pregó que va il·luminar tota la ciutat i va obrir les festes de la Mare de Déu de Gràcia, aquest disabte els veïns de Camí des Castell de Dalt i les Tanques del Carme han donat la benvinguda al dia gran amb un berenar de caixers i caixeres d’allò més multitudinari a les 9 hores del matí.

Aprofitant la trobada d’una gran part dels caixers que formen la qualcada els dos dies, el caixer batle, Héctor Pons, ha traslladat un missatge important: «Avui hem d’aprofitar i xalar molt. Ho heu entès tots, a què sí?», ha comentat entre les rialles de tots els presents, referint-se clarament a la pluja prevista per avui, que podria complicar la celebració del jaleo i altres actes. Tanmateix, la Junta de Caixers està preparada per afrontar la situació i «prendre la decisió més responsable».

El berenar de caixers s'ha acabat cantant l'"Es Mahón" | Gemma Andreu
Noticias relacionadas

Fent referència a la comunitat de veïns de Camí des Castell de Dalt i les Tanques del Carme, organitzadors de l’esdeveniment, el caixer batle ha explicat que aquests carrers «guarden la història de la ciutat de Maó, de tot aquest barri ple de gent humil i senzilla que durant tants anys ha mantingut les tradicions, i aquest berenar de caixers ja forma part de la festa».

Visita als grans i molt de ball

Una vegada acabat el berenar, una comitiva de sis joves caixers, tres al·lots i tres al·lotes, s'ha atracat fins a la residència geriàtrica de la ciutat, on usuaris i treballadors els esperaven amb els braços oberts per rebre l’aigua-ros al cap i escoltar el ban municipal pronunciat per la pregonera popular Loli Reynés. Un esclat d’aplaudiments s'ha arrencat quan Reynés ha llegit l’escrit, enguany dedicat a la importància de mantenir la ciutat neta durant les festes i a l’èpica del triatleta Nil Riudavets a París fa només un parell de dies.

Animació als carrers de la ciutat amb Bon Ball Tenim | Gemma Andreu

Tot seguit, la visita a la gent gran de Maó ha finalitzat, i el grup musical Bon Ball Tenim ha animat els carrers amb la seva colla, fent ballar tant maonesos com visitants fins al Bar Infanta. En aquest punt de trobada, la festa no ha fet més que començar, amb tota la joventut de la ciutat implicada.