La caixer fadrina, Lídia Naharro, amb la bandera. | Gemma Andreu

TW
1

La festa ja ha esclatat a Maó. Ho ha fet devers les 16 hores al Pla de la Parròquia, després d’un matí ben animat. El fabioler Víctor Pons davant una gran gernació que no es volia perdre l’inici de festa, ha demanat permís al caixer batle, Héctor Pons, per començar el replec del dissabte de Gràcia.

El fabioler al demanar permís al batle per començar el replec. | Fotos: Gemma Andreu

Víctor Pons ha fet un primer toc de tambor i fabiol emotiu, amb el que s’ha iniciat la recollida dels 136 caixers i cavallers que formen la qualcada del primer dia de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

Tot seguit s’han fet sonar les campanes de Santa Maria i la plaça ha explotat amb una potent mascletada, seguida de la sortida dels gegants de Maó, així com d’altres pobles de Menorca i la colla convidada de Sant Climent de Llobregat, acompanyats per la Banda de Música de Maó, la Xaranga Ido Sí i altres grups musicals.

Noticias relacionadas

El caixer batle quan mancaven dos minuts per les quatre i mitja del capvespre ha onejat la bandera de Maó des del balcó de l’Ajuntament.

Cinc minuts després la caixera fadrina Lídia Naharro Olives ja incorporada a la qualcada, ha entrat a la plaça, per rebre de la mà de l'alcalde el penó, i la gernació ha començat a cantar el 'Es Mahón', mentre que el fabioler i la caixera fadrina ara sí anaven a arreplegar la resta de caixers i cavallers.

Amb el replec de caixers ja quasi enllestit, i amb el caixer capellà Joan Tutzó ja a la qualcalda, la comitiva ha tornat a Sa Plaça i a les cinc i mitja hores han recollit des de l‘Ajuntament al caixer batle, per dirigir-se a l’ermita de Gràcia per celebrar devers les 19 hores les Completes.