Entre les accions previstes, destaca l’anomenada «Hora sense estímuls», a través de la qual es pretén reservar una franja horària diària lliure de música, efectes sonors i llums de colors a la fira d’atraccions, que estarà en funcionament des del 30 d’agost al 9 de setembre.
La proposta compta amb la col·laboració de l’agrupació de firaires i de l’associació TEA Menorca, i ha de servir perquè les persones amb trastorn autista, especialment els infants que són molt sensibles a la música elevada i la llum intensa, també puguin xalar amb les atraccions.
Intèrpret de llengua de signes
La iniciativa també inclou la presència d’un intèrpret de llengua de signes en diferents actes del programa, com el pregó, la mostra d’ornaments de cavalls, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, la visita guiada a l’Ajuntament o un passeig pels indrets destacats de la festa, entre d’altres. L’objectiu és que les persones sordes també tinguin accés a tots aquests actes.
Igualment, s’instal·larà una rampa a la tarima de la plaça de la Constitució durant el pregó, per tal que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir amb facilitat. En aquest cas, les persones interessades ho hauran de sol·licitar prèviament.
La iniciativa la van presentar aquest dimecres l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i els regidors José Manuel García i Enric Mas, acompanyats per la representant de TEA Menorca, Mónica Llera, i Sonia Diego, del Servei d’Atenció a les Persones Sordes.
Durant la presentació, Pons va remarcar que «les administracions tenen l’obligació d’avançar per aconseguir que totes les persones visquin els actes de les festes amb la màxima normalitat, per poder tenir unes celebracions millors, més justes i més accessibles».
10 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Ja de paso que montin aquets pobres fiets amb s'atraccío aturada, a veure si tindran mases estimols...
Actuaciones para salir en la foto. Mientras tanto pasos de peatones invisibles en toda la ciudad, solo se pintan los que están vinculados con un radar, que al final ni la recaudación verá el ayuntamiento. Quin desastre.
MGMAhi le has dado.
Una hora ??? Deus en faria jo i a mitat de volum !!
Si queréis hacer fiestas o mejor dicho, una ciudad más inclusiva, hay que comenzar con asfaltar la plaza del ayuntamiento, las sillas de ruedas no pueden circular por ahí.
Buena iniciativa pero no tiene sentido que la feria tenga la música machaconamente alta y molesta para el vecindario durante todas las horas que está abierta.La gente no va a la feria para que le taladren los oídos y le impongan lo que no quiere escuchar sino a pasar un rato agradable.La policia no realiza sonometrías??Lo hemos tolerado por costumbre pero es un error
Lo correcto sería saber en la noticia o al menos en el programa cual será esta hora. Para poder ir precisamente a esa hora quienes padecen de diversidad funcional, però tambien para no ir precisamente en esas horas los que quieren oir música cuando están en la feria. Hay atracciones que sin música pierden la gracia como los choques o la olla aunque no sé si en Mahón los ponen, però por ejemplo en Sant Lluís sí, y los chavales van mucho por oir de paso la música que les gusta. De todas maneras, si que podrían trasladar la feria a otra zona de Mahón para no estar padeciéndola todos los años los mismos vecinos. Antiguamente se hacía en la Explanada y había sitio para varios choques diferentes, tren de la bruja, olla, etc
Enhorabona per s’iniciativa! Realmemt sa música de sa fira és totalmemt innecesaària, a part d’ofensiva i horrorosa. No entenc que a les 17h des capvespre amb un públic totalment infantil soni reggeton amb lletres totalment inadequades../
Bravo!
Per jo poden llevar sa música de sa feria tot es dia. És un escàndol de renou per tothom!