La iniciativa s’ha presentat aquest dimecres, i ha comptat amb una intèrpret de signes. | Gemma Andreu

TW
9

L’Ajuntament de Maó vol fer una passa endavant pel que fa a la inclusió, i ha preparat un seguit d’iniciatives perquè les persones amb diversitat funcional puguin gaudir de les festes de la Mare de Déu de Gràcia amb plenitud.

Entre les accions previstes, destaca l’anomenada «Hora sense estímuls», a través de la qual es pretén reservar una franja horària diària lliure de música, efectes sonors i llums de colors a la fira d’atraccions, que estarà en funcionament des del 30 d’agost al 9 de setembre.

La proposta compta amb la col·laboració de l’agrupació de firaires i de l’associació TEA Menorca, i ha de servir perquè les persones amb trastorn autista, especialment els infants que són molt sensibles a la música elevada i la llum intensa, també puguin xalar amb les atraccions.

Noticias relacionadas

Intèrpret de llengua de signes

La iniciativa també inclou la presència d’un intèrpret de llengua de signes en diferents actes del programa, com el pregó, la mostra d’ornaments de cavalls, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, la visita guiada a l’Ajuntament o un passeig pels indrets destacats de la festa, entre d’altres. L’objectiu és que les persones sordes també tinguin accés a tots aquests actes.

Igualment, s’instal·larà una rampa a la tarima de la plaça de la Constitució durant el pregó, per tal que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir amb facilitat. En aquest cas, les persones interessades ho hauran de sol·licitar prèviament.

La iniciativa la van presentar aquest dimecres l’alcalde de Maó, Héctor Pons, i els regidors José Manuel García i Enric Mas, acompanyats per la representant de TEA Menorca, Mónica Llera, i Sonia Diego, del Servei d’Atenció a les Persones Sordes.

Durant la presentació, Pons    va remarcar que «les administracions tenen l’obligació d’avançar per aconseguir que totes les persones visquin els actes de les festes amb la màxima normalitat, per poder tenir unes celebracions millors, més justes i més accessibles».