La Junta de Caixers de les festes de Sant Llorenç 2024. | Gemma Andreu

TW
1

No sé si ho podeu escoltar, però si prestau atenció, arribarà sa sensació de tot un poble bategar». Així començava la glosa que l’any passat Lito Vinent, el fabioler, ens brindava per felicitar les festes. I sí, tot un poble batega quan arriben les festes de Sant Llorenç. Perquè són les nostres, les que ens identifiquen i les que vivim amb profunditat i amb sentiment.

La qualcada comptarà enguany amb la participació de 90 caixers (xifres de finals de juliol), incloent els membres que conformen la Junta de Caixers. Però no tots sortiran els dos dies sinó que alguns ho faran només dissabte i altres, diumenge. En concret, i segons les xifres que maneja l’Ajuntament, dissabte la qualcada comptarà amb 75 membres i diumenge la desfilada de guindoles estarà formada per 78 caixers.

Noticias relacionadas

https://web.evoluhcion.es/Noticia/2219433

Cal assenyalar que el caixer més jove de la qualcada serà Isaac Moll Riudavets, nascut el mes d’abril de 2011 (Narcís Carreras és de març del 2011), i el més veterà serà Bartolomé Mascaró Pons, nascut l’any 1953. Respecte dels caixers que s’estrenen enguany en aquesta festa cavallera, seran nou els alaiorencs que viuran els primers nervis dalt cavall. A més, hi ha dos caixers que seran reconeguts públicament pels seus 25 anys de participació en la qualcada. Són Josep Carreras i Bartolomé Pons.

La imatge que acompanya aquestes lletres ha estat presa al jaciment talaiòtic de Torralba d’en Salort, un indret fantàstic, viu, que ens transporta a la identitat més menorquina. A més, cal recordar que la Menorca Talaiòtica fou declarada Patrimoni Mundial per la Unesco l’any passat.