Llucmaçanes, com cada any, vibrarà i viurà amb emoció les festes patronals del seu petit poble organitzades per la seva Associació de Veïns entre cavalls, música, tradició, amics i familiars. | Josep Bagur Gomila

TW
0

La Junta de caixers de Llucmaçanes acaba aquestes festes de Sant Gaietà el bienni que va iniciar el 2023. Manel Linares serà per segon any consecutiu el caixer batle d’una qualcada formada per 35 cavallers, tal com mana el reglament de les festes de Sant Gaietà. Es repartiran en tandes per facilitar els passacarrers i els jaleos en un poble tan petit.

Una extensa Junta de Caixers

En total seran fins a nou els que integrin la Junta de Caixers, que en línies generals, està formada pels mateixos noms que les de les festes de Sant Climent i Maó.

Noticias relacionadas

Així doncs, acompanyant al caixer batle de Llucmaçanes, en Manel Linares, que va ser elegit per l’Associació de Veïns del poble, hi haurà els seus homòlegs, la santclimentera Maria Carrasco, i el maonès Héctor Pons. Tot seguit, Joan Tutzó, de la parròquia de Llucmaçanes, serà el caixer capellà.

D’igual manera, Josep Callejas repetirà com a caixer casar, igual que Salvador Batalla com a caixer pagès. José Luís Callejas i José Pons seran els vocals i Lídia Naharro la caixera fadrina substituint al seu germà. Finalment, Víctor Pons, el cap de la colla de geganters de Llucmaçanes, serà el fabioler.

És així com aquests nou caixers seran els que encapçalin una qualcada formada per vuit llucamçaners, tretze maonesos, cinc convidats del caixer batle i de la capellana i dos convidats de l’Associació de Veïns de Llucmaçanes. Aquest any, l’entitat que s’encarrega de confeccionar el programa de festes de Sant Gaietà, ha cridat a un cavaller molt especial. Es tracta d’en Borja Cardona, el jove el qual un cavall va ferir l’any passat al jaleo de Sant Gaietà. El maonès, ja recuperat, qualcarà per primera vegada en un poble que, tot i ser petit, demostra sempre tenir un gran cor.