Carlos Rotger al diumenge de festes de 2023.

TW
1

Carlos Rotger, forneller de 25 anys, repeteix enguany com a caixer batle de les festes de Sant Antoni. És el tercer tinent d’alcaldia i regidor d’Hisenda, Comunicació, Habitatge i Transparència de l’Ajuntament de Mercadal.

A més, és l’actual president de la Junta Local de Fornells, de «l’entitat descentralitzada». Sumant tot això, Rotger compleix amb el protocol de Sant Antoni per ser caixer batle, el de regidor nascut a Fornells. Aquest serà el seu segon any encapçalant la comitiva, també participant en la qualcada. Afirma, sense cap dubte, que «espera millorar respecte a l’any passat».

Com va ser l’experiència de l’any passat?
—Va ser estressant. Vaig haver d’aprendre a qualcar en temps rècord, però aquest any estic més tranquil. Ja no noto tant la pressió i em sento més preparat, enguany vull gaudir de les festes.

Noticias relacionadas

Quin és el moment que recordes amb més emoció?
—No recordo quasi res de l’any, passat ho tenc tot bastant borrós. Així mateix, destacaria el moment en què em van entregar la canya davant la resta de caixers. El cavall em va respondre bé i vaig gaudir molt del moment.

T’haguessis imaginat mai ser el caixer batle?
—La veritat és que no. L’any passat, en qüestió de mesos, la meva vida va canviar. Vaig passar a ser regidor des Mercadal i a entrenar per ser caixer batle. Per mi és tot un orgull representar els veïns.

Les festes de Fornells, bé devora la mar, respecten la seva essència?
—Sense cap dubte. Són les festes d’un poble pescador. Jo, en els meus 25 anys de vida, sempre les he viscut igual.

Què esperes de les festes d’enguany?
—Que no hi hagi incidents físics ni materials, no haver de destacar res dolent. Jo, personalment, vull recordar-les amb emoció, vull xalar.

Segon any de la Junta de Caixers de Sant Antoni

La Junta de Caixers de Fornells acaba aquestes festes de Sant Antoni el bienni que va iniciar el 2023. Amb Carlos Rotger al capdavant com a caixer batle, els seguirà una qualcada de fins a 61 caixers que farà xalar i ballar a fornellers i visitants. Seran 18 dones i 43 homes d’edats molt diverses, des de nascuts el 1944 fins al 2012. Els caixers es dividiran en grups de 50 per abordar ambdues jornades. Així doncs, Isaac Triay repetirà com a fabioler. Nascut a Fornells, enguany farà 16 anys que surt a les festes de Sant Antoni. Així mateix, serà la segona vegada de Toni Triay, també forneller, com a caixer fadrí, sent aquestes les novenes festes en les quals qualcarà. Tot seguit, Biel Llull, forneller i amb 25 anys d’experiència damunt el cavall, acabarà el seu bienni de caixer casat. D’altra banda, Tomeu Moll tornarà a ser el caixer pagès, representant així a la finca de Ses Fontanilles i complint el seu segon any qualcant. Finalment, Llorenç Sales exercirà un altre any de caixer capellà. Des Migjorn, és l’actual rector de Mare de Déu del Carme i de Sant Francesc de Maó.