L’exposició està formada per una trentena de fotografies. | Gemma Andreu

TW
0

Les fotografies guanyadores de la IV edició de MARE, Certamen Audiovisual per la Conservació de la Mar Balear, es poden veure des d’ahir i fins al pròxim dia 4 d’agost al Parc Rochina, a Maó, en una exposició itinerant formada trenta fotografies que aquest estiu recorrerà les diferents illes de les Balears. La participació menorquina corresponen a Dan Florit Ametller, amb la fotografia «La chica que le susurraba al oceáno», Francesc Pera Baldomà amb «Cap i cua» i Manel Robert Lora amb «Pez golondrina».

Abraham Calero, coordinador tècnic de MARE explica que l’exposició gira als voltants d’un diàleg entre fotografia i la polisèmia de les paraules, «hem triat paraules molt específiques perquè dialoguen en el seu significat i en la imatge que estem veient, de manera que cada persona que visita l’exposició tengui una lectura diferent en funció de la seva història personal i la seva relació amb la mar. Es poden veure fotografies de totes les illes de la mar Balear, principalment, i també hi ha fotografies de la Mediterrània».

gg180724002 (4).jpg

La mostra fotogràfica està instal·lada al Parc Rochina, a Maó. | Gemma Andreu

gg180724002 (1).jpg

El regidor José Manuel García entre Amador Garcías i Abraham Calero. | Gemma Andreu

El coordinador de MARE Amador Garcías afirma que és una iniciativa de la Fundació Marilles que compta amb el recolzament de moltes entitats i centres de busseig de Balears que estan implicades en el medi ambient. L’estratègia que fan servir com a certamen és «posar en valor la mar i fer que la gent tengui un punt de vinculació emocional amb la mar Balear, perquè s’impliqui en la seva conservació, remarcam tota la seva biodiversitat i també fem una crida d’atenció de les amenaces que té en aquest moment».

També ha expressat l’agraïment per l’ajuda institucional que reben, en aquest cas de l’Ajuntament de Maó, per cedir l’espai públic «perquè la riquesa i la bellesa del mar Balear es pugui veure i, davant la pressió humana, trobar l’equilibri correcte entre el turisme i la conservació del medi marí».

El regidor de Medi Ambient de Maó, José Manuel García, ha assenyalat la predisposició de l’Ajuntament de Maó en projectes de conscienciació mediambiental, «què millor indret que devora el port de Maó, un punt estratègic del municipi, per l’arribada de creuers, esperam que sigui molt visitada, que vengui molta gent i que la disfrutin».

El apunte

Convocatòria per participaren el certamen d’enguany

Els membres de MARE Amador Garcías i Abraham Calero van informar que ja està oberta la convocatòria d’enguany del certamen fotogràfic i van convidar «a tota la gent que vulgui mostrar la seva mirada i la seva relació amb la mar». Les persones interessades a participar-hi poden enviar les seves fotografies fins al pròxim 15 de setembre mitjançant la seva pàgina web (marebalear.org), on hi ha la fulla d’inscripció a través de la qual poden enviar les seves fotografies i participar en    el nou certament. «Estem cercant les millors imatges de la mar Balear», van subratllar.