TW
9

Després de la celebració de la Missa de Caixers, a Sa Plaça hi havia moltes ganes de viure el jaleo del dia gran de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. El del dia anterior va ser intens, i es va allargar fins pràcticament la 1 de la matinada, però encara hi havia més ganes.

A les 13.13 hores la música, a càrrec de la Banda des Migjorn Gran, ha començat a sonar, a ritme de pasdoble, mentre els cavalls han començat a entrar per saludar a les autoritats ubicades a la tarima.

Els darrers en entrar han estat el caixer batle, Carlos Montes i sa Capellana, Llorenç Sales; i així, cap a les 13.30 ja han sonat les notes del jaleo. En aquest instant l’alegria s’ha desbordat a sa Plaça i com no, els cavalls han ballat enmig de la gent que els demanava més i més bots.

Els 141 caixers que participen al segon jaleo entren a la plaça en grups de cinc en cinc.

Al començament de la segona volta, el jaleo s’ha interromput uns minuts perquè s’ha necessitat evacuar a una dona que ha estat ferida per un cavall.

El jaleo s'ha allargat fins pràcticament les 16.45 hores, quan s'ha acabat la darrera volta, la de l'entrega de les canyes, més animada que mai. A continuació, els regidors de l'ajuntament, des del balcó de l'edifici consistorial, han tirat les 250 bótes de vi a la multitud.

La bulla s'ha desfermat com ja és habitual quan la banda des Migjorn ha sonat la samba durant més de mitja hora.