TW
0

Divendres 13

A les 20 h, a la Plaça Pare Camps, activitat familiar amb el grup Pinyeta Pinyol.

A les 22.30 h, a la Plaça Constitució, balls de saló amenitzats pel Duo Caliu.

A les 22.30 h , a la Plaça Pare Camps, Ball des Pastisset, amb l'actuació musical d'Estruendu. En acabar, actuació del grupo Black Pearl.

Dissabte 14

A les 10h, davant la Sala Multifuncional, Mentre tots els fillets i filletes des Mercadal esperen els gegants, es farà una PINTADA de CARTELLS per felicitar les festes a tothom. I també, papiroflèxia.

I, a més a més, JOCS d'AIGUA! (Es recorda que els fillets i filletes que hi vulguin participar hauran de dur sandàlies adequades, crema solar, gorra, banyador...)..

A les 12 h, arribada dels gegants des Mercadal, en Martí i na Maria, que sortiran del Recinte Firal. Els poden esperar devora el teatre i, tothom junt, cap a les portes de l'Ajuntamnet amb la companyia de la Banda de Música des Mercadal! Arribats a la plaça Constitució, ens esperarà la batukada Batumba, amb moltes ganes de començar la festa!

A les 17 h, repic de campanes, i serà quan el fabioler, Francesc Gomila Pons, anirà a l'Ajuntament a demanar permís per començar la festa i hi sonarà el primer toc de fabiol. Seguidament, passarà a recollir el caixer sobreposat, José Fullana Barber, i junts aniran a cercar la bandera a l'Ajuntament. Tot seguit, aniran replegant els altres caixers de la Qualcada fent la volta pels carrers de la vila. Al llarg del seu recorregut recolliran, dels seus respectius domicilis, la caixera pagesa, Mònica Martí Coll, i el caixer casat, Gaspar Sintes Villalonga. Al mateix temps, cercavila amb la Banda des Mercadal, dirigida per Litus Arguimbau. L'acompanyaran els gegants i capgrossos i passaran pels carrers principals de la població juntament amb la Colla de Geganters de Maó.

A les 18 h, recollida del caixer capellà, Rev. Joan Tutzó Sans, a la plaça de l'Església. Tot seguit, aniran al carrer Dr. Llançó, núm. 6, a cercar el caixer batle, Damià Coll Pons, que és qui ha de presidir la Qualcada. Una volta s'haurà completat la comitiva, es dirigiran a l'Ajuntament, on el caixer batle rebrà de mans de Francesc Ametller Pons, batle del municipi, el bastó que l'acredita com a màxima autoritat de la Qualcada.

A les 19 h, a la plaça Constitució, tindrà lloc el tradicional jaleo. En acabar, es farà el Caragol pels carrers cèntrics del poble.

A les 23.45 h, a l'església de Sant Martí.

Celebració de les solemnes completes, amb l'assistència de caixers i autoritats. Durant aquest acte, els caixers més joves repartiran les tradicionals candeletes. (És típic dur la candela encesa fins a arribar a la Beguda de Caixers.). Acabat l'acte, recepció oficial per a autoritats i convidats, a l'Ajuntament; i tot seguit, tindrà lloc la Beguda per als caixers de la Qualcada al mateix Ajuntament.

Diumenge 15

A les 8.30, Diana a càrrec de la Banda de Tambors i Cornetes Cap de Fibló.

A les 9 h, sortida del fabioler, iniciant el recorregut pels carrers de la població, que farà el mateix camí que el dia anterior. per arreplegar tots els membres de la qualcada.

Noticias relacionadas

A les 11h, a la plaça Constitució, jaleo i lliurament de canyes verdes. Seguidament, Missa solemne a l'església de Sant Martí amb l'assistència de caixers i autoritats, en el transcurs de la qual es repartirà l'aigua-ros. En acabar, s'anirà cap a la Recepció que oferirà l'Ajuntament als caixers i a la resta del poble a la Sala. Durant aquest acte, el batle rebrà la bandera de part del sobreposat. Després d'aquesta recepció, els caixers acompanyaran el caixer batle i el caixer capellà fins als seus respectius domicilis per acomiadar-se'n, i es farà el darrer toc de fabiol. Al capvespre, els caixers aniran a repartir l'aigua-ros per les cases del poble.

A les 20 h, a la plaça Pare Camps.

Actuació familiar a càrrec de Bubble Clown amb l'espectacle «Armando Jaleo».

A les 21h, a la plaça Pare Camps.

Concert a càrrec del grup Sis de Ponent.

A les 22.30h, a la plaça Pare Camps. Revetla amb el Duo Blue-Moon i, en acabar, actuació del grup mercadalenc Black Perl!

Aquest acte l'organitza: Ajuntament des Mercadal.

Dilluns 16

A les 11 h, missa en record dels naturals i vesins des Mercadal que han mort en el transcurs del darrer any.

A les 12 h, al pati de l'escola CP Mare de Déu del Toro, Festa Infantil de s'Espuma. Activitat dirigida als fillets i filletes majors de 7 anys. Els menors hauran d'anar acompanyats tota l'estona d'un adult que se'n faci responsable.

A les 18.30 h, a la plaça Constitució. Jugacirc amb Activijoc. Un tast del món del circ (malabars, jocs d'habilitat i d'equilibri) per a tota la família. Animau-vos a participar-hi!

A les 22 h, Focs artificials.

L'espectacle pirotècnic serà a la zona pública de ses Alzines.

A les 22.30h, a la plaça Pare Camps. Revetla amb Boulevard Trio. Seguidament, música dels anys 80 amb La Movida Band.