Dia de la Pau a La Salle de Maó | Javier Coll

TW
0

«Volem pau, pax, peace, pace, paz, paix», «Hoy lo único que queremos que se haga viral es la palabra paz», «Peace begins with a smile», «Caminem junts per la pau» o «No hay camino para la paz, la paz es el camino» són només alguns dels lemes que van brollar de Menorca en la commemoració, aquest dimarts, del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Una diada que van celebrar els centres educatius de l'Illa, amb esdeveniments dins o fora de les escoles.

A Ferreries, tots els centres van sortir al carrer per viure junts aquesta jornada. Ho van fer distribuint els alumnes en diferents espais, els de Secundària al Pla de l'Església, i els d'Educació Infantil i Primària a la plaça Espanya. Els majors van compartir una estona a l'interior de la parròquia, on va haver glosat, la lectura d'un manifest conjunt i van veure uns vídeos sobre la qüestió dels refugiats. Més tard, els més petits van fer primer un intercanvi entre centres (alumnes de cada escola van visitar l'altra) per fer jocs col·laboratius i posteriorment van sortir junts al carrer per fer la lectura del manifest a la carpa de la plaça Espanya. També allà, es va fer la recapta de la panera solidària, que va acabar amb una bona quantitat de productes per entregar a Caritas.

A Ciutadella, diverses escoles també van fer un acte conjunt, en aquest cas a la plaça de l'Empordà, reunint un bon nombre d'estudiants. Allà van fer un mural entre tots.

Les activitats es van estendre també als centres. Per exemple, a Calós van fer també un mural al pati a partir de la frase de Ghandi, «No hi ha camí per la pau, la pau és el camí».

A la zona de Llevant també es van succeir les accions. Una d'elles, la que es va fer al col·legi de La Salle de Maó, reunint al pati els prop de 700 alumnes de totes les etapes educatives.

Allà es va fer la lectura d'un manifest, en el qual es va destacar la necessitat d'assolir la pau per aconseguir la «desitjada felicitat».

A més, els alumnes es van reunir davant d'un photocall molt especial, format per les il·lustracions fetes pels alumnes durant les darreres setmanes a partir de dinàmiques de grup. La idea era decorar les portes de cada aula amb aquests dibuixos que apel·len a la pau al món.