El companyerisme hi va ser ben present: mentre uns corrien, els altres els animaven des de les voreres del carrer. | I.P.D.R.

TW
1

Amb les avaluacions fetes i el segon trimestre resolt, els centres escolars dediquen els dies previs a la Setmana Santa a fer activitats diverses. En són exemples la Setmana Cultural del CEIP Mare de Déu del Carme, de Maó, o la jornada esportiva que organitzen a Ferreries els col·legis Sant Francesc d'Assís i Castell de Santa Àgueda i l'institut Biel Martí.

La proposta dels centres ferreriencs reuneix diversos components a través d'una única iniciativa. És la Cursa Solidària, un esdeveniment que fa cinc anys organitzà el CC Sant Francesc d'Assís per primera vegada, i que els darrers tres cursos ha comptat amb l'adhesió dels altres dos centres. Com recorda el cap d'estudis de l'escola concertada, Sito Pons, va ser una manera de sumar-se a una campanya «per recollir doblers per a l'ONG Save the Children, en què cada alumne havia de cercar un patrocinador que li pagués una quantitat per cada volta» al circuit.

D'aleshores ençà, la iniciativa ha crescut en nombre de participants fins arribar als gairebé set-cents alumnes -i també alguns professors- que hi van participar ahir, corrent al llarg de l'Avinguda Son Morera, repartits per torns. Així, els més petits, d'Educació Infantil, van córrer la primera mitja hora per recaptar fons per als refugiats (a través de Càritas), i en les dues hores següents ho van fer, primer els de Primària, en benefici de la Creu Roja de Ferreries, i en darrer lloc, els de Secundària, que ho feren per ajudar Aspanob, l'Associació de Pares de Fillets amb Càncer de Balears.