Coster. Els excursionistes van caminar des d’Addaia fins a Capifort. - GOB

TW
0

Els agradables paisatges de Mongofra Nou van acollir diumenge una nova excursió del programa A peu per Menorca, que organitzen el GOB i el departament de Cultura del Consell insular. El clima va fer una parèntesi entre les borrasques que aquests dies són freqüents, i va lluir amb generositat el sol durant tot el matí.

150 persones van començar l'excursió des de la urbanització d'Addaia usant l'itinerari del Camí de Cavalls, que ben prest apropa els caminants a la vorera del mar, entre tamarells i tanques sembrades. El camí va anar avançant fins arribar a terres de Mongofra Nou. Les gestions realitzades amb la Fundació Rubió i el Parc Natural van permetre aquest desviament cap a terres privades.

Remuntant el camí cap a ponent, de dalt el coster es va tornar a albirar la bocana d'Addaia, el poble de Macaret i els illots de davant. Xavier Gomila, en aquest indrets, va oferir una xerrada en relació al treball que està duent a terme per recollir la toponímia rural del territori. Noms de tanques, de pujols, de pesqueres, de fites... i que tradicionalment han constituït un patrimoni que es transmet només per via oral i que ara s'intenta sistematitzar i deixar-ne constància escrita sobre planimetria gràfica. Els assistents a l'excursió van rebre un plànol amb el nom de totes les tanques i indrets significatius de Mongofra Nou, una tasca que Gomila ha pogut dur a terme mercè a l'estreta col·laboració del pagès de la finca.

Recuperat el Camí de Cavalls, van passar per Mongofra Vell fins a Capifort.