Reunió informativa celebrada fa uns dies amb els vesins del carrer Ciutat de Cursi

TW
2

La plantació de 23 arbres i 360 arbusts i plantes, tots ells adaptats a les condicions climàtiques amb una alta tolerància a la sequera, és una de les iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Ciutadella per facilitar la millora del confort tèrmic i la seva adaptació al canvi climàtic al carrer Ciutat de Cursi.

La sembra d’arbres és una de les claus per combatre la calor al carrer Ciutat de Cursi, ajudant d’aquesta manera a mitigar els seus efectes en aquesta via urbana de Ciutadella, que durant el passat estiu  va enregistrar temperatures de 48 ºC als enfronts dels edificis, 56 ºC a l’asfalt del paviment i 59 ºC a les voreres del carrer, segons es va informar fa uns dies en una reunió celebrada amb els vesins del carrer.

Les dues espècies elegides per plantar-se a la pastereta central són el lledoner i el roure australià, en tractar-se en opinió de l’Ajuntament d‘exemplars que es caracteritzen per la seva resistència i el seu valor estètic.

Altres objectius

A més de reduir l’exposició a les altes temperatures i testar noves espècies d’arbres i arbusts, el projecte «Millora del confort tèrmic i adaptació al canvi climàtic al carrer Ciutat de Cursi», amb un pressupost de 300.000 euros i que ha estat subvencionat totalment per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia del Govern balear, també pretén millorar l’entorn de l’escoleta Roser Gener, concretament el paisatge arbrat per tal que els infants puguin gaudir d’un entorn més agradable i saludable.

La iniciativa preveu que amb l’augment de la zona d’arbrat en aquest carrer de Ciutadella es faciliti la reducció de les necessitats energètiques de climatització, per la qual cosa els vesins i els establiments de la zona utilitzaran cada vegada menys els aparells d’aire condicionat, contribuint a l’estalvi energètic.

Un altre objectiu és la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica, donat que els arbres plantats contribuiran a la captació del CO2₂ i a la reducció del renou generat pel trànsit de vehicles, que permetrà la millora de la qualitat de l’aire i l’ambient sonor del carrer.

El projecte també contempla la construcció a l’Illa del primer Sistema Urbà de Drenatge Sostenible (SUD), que permetrà afrontar possibles inundacions, amb la infiltració de l’aigua de la pluja al subsol i la reducció del flux de pluvials durant els episodis de pluja intensa.