Alquiler sin límites en Menorca: 100 euros la noche por dormir en un coche
El ‘boom' turístico hace aflorar ofertas alejadas del modelo de calidad
Esta es la imagen del coche familiar que se ofertaba en Airbnb a casi 100 euros la noche
Coche con camperización «básica» (básicamente un colchón en los asientos de atrás) por casi 100 euros la noche. La estancia de seis días en este turismo familiar de 17 años de antigüedad sale en el mes de agosto por 595 euros, eso sí, con «servicio de limpieza incluido», aunque sin detector de humo ni de monóxido de carbono, elementos que la plataforma Airbnb, donde se publicita este anfitrión, recomienda que los huéspedes lleven consigo. Este anuncio, que estuvo publicado en la plataforma pero que después de salir la noticia en la edición impresa de 'Es Diari' ha sido retirado, es un claro ejemplo de las ofertas de alojamiento que están aflorando en Menorca para este verano y que contrastan con el modelo de calidad que desde el sector turístico y la administración persiguen para el destino menorquín.
También en Menorca
- El experto desaconseja tanto el consumo de agua embotellada como tener ósmosis inversa en casa
- Alojar un temporero en casa para llegar a fin de mes: la fórmula de cada vez más menorquines
- Agustí Rodríguez: «Si llega a Menorca una sequía como la de los años noventa podría ser catastrófica»
- El Consell de Menorca inspecciona las primeras 115 casas sin licencia en Airbnb
- Vientos de 90 kilómetros por hora y una ola récord de más de 12 metros: el rastro del temporal en Menorca
15 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
CríticIdò que feim? Ara resulta que qui mana no te potestat per legislar i vigilar que es cumpli sa llei. Res idò que visca l'@narquia... Açò si, per tot i amb tot.
Nada fuera de lo normal... Normal que ofrezcan cualquier cosa, normal que compren/alquilen cualquier cosa y normal que la administración mire a otro lado... Bueno, todo normal no, que @esfumado ataque este tipo de alquiler (igual de ilegal que lo que el defiende) no es normal :)
Mientras los propietarios sean residentes, si se hace bien un par de meses y con 4 habitaciones, el resto del año no hace falta que hagas nada más... Eso no es codicia, es filosofía pura...
Si hi ha algú que alquila aquest corcó,es que és bastant tonto,per cent euros segur que pots anar a alguna pensió o hotelet amb berenar i lavabo inclòs.
Prohibición ya del alquiler turístico y de la venta de casas a extranjeros. El día de mañana no va a haber un solo menorquin que pueda alquilar o comprarse una cada, ni uno solo
CríticDoncs jo trob que abans del boom turístic vivíem millor, no érem tants com ara, les carreteres estaven més buides, podíem anar a les platges lliurement, la mar estava més neta i sense plàstics i el preu de les vivendes era més assequible pels joves. La pregunta es Hem millorat?
No hace falta norma reguladora, al que intente alquilar algo asi se le va a ver y se le convence que no puede alquilar "eso", para que se de cuenta del porque, se le encierra dentro durante una semana al sol. Seguro que lo entiende.
Hi ha tanta feina per fer... que millor no cimençar-la. Total, s'horitzó de cada govern que entra son 4 anys i per començar a arreglar els tantíssim problemes de base que tenim ses illes es necessitarien com a mínim 3 legislatures governades pel mateix o gairebé mateix equip, i avui en dia, tal com és presenta és del tot impensable que cap govern duri més de 8 anys. Ara mateix anam amb una velo sense cadena o sigui que, malhauradament només queda esperar quanserà sa sa galeta si a curt o a mitg termini..
Queda clar que es més “pardillos” som es qui miram de cumplir sa llei en tots ets ambits, de cada vegada son més es qui s’en aprofitan de sa feina d’aquesta minoría i es pixan de riure de noltrus 😒
Aquestes ofertes són, naturalment perseguides, per això immediatament se suprimeixen de pàgines públiques. Igualment es persegueixen tots aquells que intenten vendre infrahabitatges que no reuneixen els mínims per obtenir els certificats d'habitabilitat. Però la gent té molta barra i sempre intenta aprofitar el que pot. Ara bé, el problema és que les administracions públiques no poden actuar sobre qualsevol qüestió plantejada, per un tema de legislació i, més encara, administracions molt limitades, en moltes qüestions com ajuntaments i el Consell Insular (ni el Govern Balear). A més a més, ara molts es queixen dels preus, quan també es queixen quan el Govern Central ha intentat posar mesures de contenció al preu de lloguers. Sí és cert que sempre hi ha hagut una política pública poc clara per afavorir un mercat d'habitatges públics potent. Però fins i tot quan s'han fet habitatges públics, la gent que els havia adquirit ha especulat directament, cosa que tampoc es va preveure da manera correcte quan es construiren. El tema de l'accés a l'habitatge i el control de preus és molt complicat. Els que ja són propietaris no volen cap control i es freguen les mans quan els preus es disparen. En el costat contrari hi ha els qui no poden accedir a un habitatge o es veuen obligats a destinar una part important del sou mensual per viure en un habitatge que no val el que costa. Les Illes Balears tenen coses bones, però hi ha tant d'interés en tenir-hi residència (estrangers, peninsulars...) moltes vegades només per temporada, que els preus s'han disparat. A molts de llocs de la Península es port comprar un pis per allò que aquí ja demanane per un aparcament. I pel que costa un pis de dues habitacions nou, allà es pot comprar una casa amb jardí i piscina.... I això no es preveu que canviï a curt termini. Imagin que moltes empreses privades acabaran per subvencionar o allotjar als treballadors (com ja fan hotels i restaurants) i el mateix acabaran fent les administracions públiques (això ja ho havia fet l'exèrcit totat la vida). Ara ho hauran de fer, possiblement, els cossos i forces de seguretat de l'estat i els treballadors sanitaris. Si ho fan així també baixarà la pressió sobre el preu de lloguer i els preus es contindran. Però, com molt bé ha dit algú, aquestes són les lleis del mercat. Si la demanada es dispara, els preus pugen fins al màxim que l'oferta pot suportar.