Después de más de tres meses en estado latente, ya que su disolución nunca fue oficial, renace la Asociación de Vecinos Ciutadella Vella. Un nuevo grupo de residentes está dispuesto a tomar las riendas de la entidad para evitar que el casco antiguo de la ciudad se quede sin representación en foros y órganos de debate de cuestiones que les puedan afectar. Así lo manifestó ayer Rafel Palliser, uno de los vecinos que forma parte de este grupo embrionario de la asociación, cuya junta directiva aún está por constituir.
Ciutadella Vella renace para defender el casco antiguo
Savia nueva en la junta y un gran objetivo: no perder vecinos
También en Menorca
- Un excursionista belga aparece muerto en el Camí de Cavalls
- Detenida madre e hija por agresión y daños a otra mujer en un bar de Ciutadella
- EN DIRECTO | Sorteo de la Lotería de Navidad 2024
- Ciutadella abrirá a las visitas el túnel de la Guerra Civil que conecta la Catedral con la Plaça Nova
- Que ya no sea solo que los depósitos soterrados para el reciclaje...
3 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
«Es gall»: ningú ha dit que el problema sigui la gent de fora. Tampoc ningú diu que no s’hagi de poder vendre una casa al nucli antic. El problema és que, preu per preu (i el que ve darrera), a la gent d’aquí li convé més comprar a altres bandes del poble. Al final, la major part de l’oferta ha estat absorbida per gent de fora que només li interessa per venir un parell de mesos d’estiu. Per empitjorar-ho, el preu d’aquestes cases no ha baixat sino que s’ha mantingut o pujat, com a reacció a la demanda per part d’aquest tipus de comprador forani, que sol tenir més poder adquisitiu. La pèrdua veritable és que aquests nous propietaris (que paguen puntualment el IBI com tots els altres) no són ciutadans d’aquí i no s’impliquen per res en els problemes locals. Venen aquí a gaudir i a ser com a «clients» d’un poble-hotel que només existeix per satisfer el seu esbarjo estiuenc. La única diferència amb altres turistes és que aquests tenen un «abonament».
Pensau que si hi ha gent que compra es perque hi ha gent que ven. No ho fagueu pagar sempre als de fora. Si les condicions per viure, tenir negocis i fer feina al centre focin bones (l'ajuntament no vol que hi posin fibra), la gent no vendria les cases. Aço si, els dolents son els de fora, els que compren.
Lo dolent es que quan ho notem ja és massa tard. Un cop s'ha buidat es difícil tornar enrera. El que li donem al turisme ja no es pot recuperar. Hem de pensar abans si ens interessa deixar la illa als de fora o provar altres alternatives.