Gran ambient. La Contramurada presentava una gran imatge, amb centenars de persones seguint les carrosses | David Arquimbau

TW
1

La pluja va estar a punt d'espanyar aquest diumenge les rues de carnaval de Ciutadella, Sant Lluís, es Mercadal i es Castell, però finalment es van poder dur a terme, encara que en alguns casos, amb modificacions horàries.

Sant Lluís va haver de posposar la rua unes hores, ja que el migdia plovia i era inviable sortir al carrer. Finalment, l'acte va poder començar a les 17.30 hores, quan l'amenaça d'aigua havia passat.

Els canvis d'hora també es van produir a Ciutadella i es Castell, on van començar a les 18 hores, amb ajornaments de trenta i seixanta minuts, respectivament.

Noticias relacionadas

L'únic poble que va mantenir l'horari previst va ser es Mercadal. Allà, el punt de trobada va ser la Plaça Pare Camps, des d'on va sortir la rua amb un nombrós grup de fillets, disfressats i preparats per a la festa que els esperava al pavelló esportiu.


Ciutadella

Al municipi de ponent la rua es va desenvolupar sense problemes. La sortida va ser a la Plaça des Born, obrint la comitiva la batucada del grup Esclat. Darrera dels percussionistes van desfilar tots els participants al concurs, exhibint una gran diversitat de propostes diferents, des d'un petit grup de fillets ficats en els papers de la pel·lícula «Frozen», a carrosses com les dedicades a la Menorca Talaiòtica, al Far West, o al món dels pirates, passant per comparses com les de «Sister Act», de jugadors de futbol americà i les animadores, o el Circ Hípic.

Després de passar per la Contramurada, els participants es van dirigir fins a l'envelat instal·lat a la Plaça Nova, on es va fer l'acte de lliurament de premis. Així, els guanyadors d'enguany han estat «Drac xinès», en la categoria individual i per parelles; «El lejano oeste» del grup Veri Veri Bum, com la millor carrossa; «San Fermín» va obtenir el premi a la millor comparsa primera; i «Frozen» va ser el vencedor en la categoria de comparsa segona. Els guanyadors van obtenir una estada a les cases des Pinaret, tret del premi individual, que va guanyar un joc sobre el Camí de Cavalls.