Mobilització. La participació a la Caminada solidària augmenta any rere any, ajudant a fer front a la malaltia genètica | Josep Bagur Gomila

TW
0

Al voltant d'un centenar de persones van prendre part ahir de la 5a edició de la Caminada contra la fibrosi quística, que es va dur a terme a Ciutadella. La iniciativa solidària va aconseguir recaptar prop de 2.000 euros per lliutar contra la malaltia, gràcies als donatius dels assitents i al suport desinteressat de moltes persones.

El bon ambient va marcar la caminada, que va dur els participants a fer un recorregut de sis quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça de Es Pins, passant pel dic de Son Blanc i els carrers de la urbanització de sa Caleta.

Abans de l'inici, però, les impulsores de la iniciativa, les germanes Mollie-Ann i Rebecca Borràs, van rebre un obsequi en senyal d'agraïment per la seva implicació i dedicació en aquesta causa. Els hi van entregar el guardó la regidora de Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Ciutadella, Carol Cerdà, i Teresa Llull, presidenta de la Fundació Respiralia, col·laboradora de l'acte. També hi van ser presents altres representants polítics. La consellera de Benestar social i família, Maria Cabrisas, va ser l'encarregada de donar el tret de sortida a la camiada, en la qual també van participar-hi els regidors del consistori Georgina Dávila i Joan Salord.

Una vegada completat el recorregut, els participants van temptar la sort en una rifa, en la qual hi havia en joc deu suculents premis, entre ells, una estada de cap de setmana, entrades per anar a un spa, sabates, quadres i xecs regal.

La fibrosi quística es una malaltia genètica que afecta als pulmons i als sistemes digestiu i reproductor, principalment. Actualment no té cura, però actes com aquest ajuden a que la societat prengui consciència de la existència d'aquesta malaltia i col·labori, en la mesura del possible, a que els afectats gaudeixin de la millor vida possible.