És un rapinyaire de mida mitjana molt lligat a ambients aquàtics, amb àmplia distribució als dos hemisferis i una important població nidificant a Mallorca, però no existia cap informació sobre que s'hagi reproduït mai amb anterioritat a Menorca, on sempre s'ha considerat com una espècie hivernant i migrant. Juan Jose Carreras i Joan Florit van iniciar l'observació de l'espècie en 2014 al Prat de Son Bou.
L'última primavera (2015) es van tornar a repetir les observacions. El darrer cap de setmana de juliol, Richard Barnes va observar tres joves de l'any acompanyats per un mascle adult en els seus primers dies fora del niu. Posteriors visites de membres de la SOM van ratificar i documentar fotogràficament la presència dels tres exemplars joves pels voltant de la zona de crial.
La SOM destaca la importància d'aquest fet per a la biodiversitat de Menorca i la necessitat de preservar un indret tan vital per a l'avifauna menorquina com el Prat de Son Bou.
3 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Nada que nos tendremos que ir para que estas y los buitres negros no solo no sean molestados sino que campen pos respetos que a los humanos quieren prohibirnos. A propósito de comportamientos sobre humanos, algún día que venga al caso, si lo publican, podremos hablar de la conducta para con los humanos de algunos ecologistas.
han traído cuatro huevos de l'arpella para que no pongan la pasarela de madera, esta gente no descansa
Los amantes de la naturaleza, sin pertenecer a dicha sociedad, habíamos detectado estas y otras especies, pero sin tener subvención, no diremos nada, haremos como los famosos, solo hablan cuando cobran.