Águeda Reynés, el concejal Mateu Ainsa, y el presidente menorquín de la AECC, José Pons Pascuchi, además de otros directivos, han colgado la bandera en el ayuntamiento de Maó. | Javier Coll

TW
0

L'Associació Espanyola Contra el Càncer va commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer amb diverses activitats al llarg del dia. Per una banda, a Maó es va penjar una pancarta a la balconada de l'Ajuntament i es va celebrar una conferència, i a Ciutadella es va instal·lar una taula informativa al centre de salut Canal Salat.

A llevant, membres de la junta local de l'AECC de Maó, encapçalats pel seu president, José Pons, van desplegar ahir una pancarta al balcó de les cases consistorials, acompanyats per la batlessa Àgueda Reynés i el regidor Mateu Ainsa. Va ser un acte senzill però simbòlic, per atreure l'atenció de tothom i llençar el missatge que encara queda molt per fer en la lluita contra aquesta malaltia.
Ja el capvespre, a la seu d'AECC es va fer una xerrada, amb la participació de la doctora Pilar Díaz, i que duia per títol «Prevenció del càncer de còlon i darrers avanços».

Per altra banda, aquest dissabte, l'AECC organitzarà una xocolatada popular, de 10 a 13.30 hores, a la Plaça Colon. Tothom que ho desitgi podrà passar per la paradeta, on de forma gratuïta es repartirà xocolata i ensaïmada. Es preveu que se n'elaborin 30 litres, i les coques seran aportades per quatre pastisseries, Taay, de Ciutadella, Pamasa i Las Delicias de Maó, i Tres Pans.


Ciutadella

A la banda de ponent, AECC va instal·lar una taula informativa al llarg de tot el matí. Va ser al Canal Salat, i tothom que es va acostar va rebre informació sobre la malaltia i també en relació als serveis que ofereix l'associació. Més endavant es farà a Ciutadella la xerrada que es va fer ahir a Maó.