Al port de Ciutadella es van reunir embarcacions de vela llatina i clàssiques, una bella estampa | Josep Bagur Gomila

TW
2

Qui no ha participat a alguna de les activitats que s'han realitzat enguany amb motiu de la diada de Sant Antoni, patró de Menorca, és simplement perquè no ha volgut o li ha impedit causa de força major. Oportunitats n'ha tingut tothom moltes, d'una gran quantitat de modalitats diferents i a tots els racons de Menorca.

Ahir es va tancar un cap de setmana intens, amb molta cultura, molta música, molta gastronomia i moltes proves esportives, a més d'espectacles eqüestres, que no poden fallar al ser els cavalls un dels elements propis de Menorca. A Ciutadella, per exemple, van estar molt pendents del mar, ja que amb un temps magnífic van poder gaudir de les regates i la trobada d'embarcacions clàssiques, que van dibuixar una magnífica imatge del port.

Noticias relacionadas

A Sant Lluís van aprofitar el cap de setmana de Sant Antoni per inaugurar el Molí de Baix, ja del tot recuperat. Per part de les autoritats presents a l'acte d'ahir, la consellera Maruja Baíllo va destacar la importància de la recuperació «d'aquest patrimoni etnològic que té gran valor històric». Per la seva part, el batle Cristóbal Coll va explicar que aquesta recuperació suposa per al poble de Sant Lluís un «dia històric».

A Maó va tancar amb desfilades i propostes atractives el mercat que durant quatre dies ha ocupat el centre de la ciutat. La presència constant de visitants demostra la bona acceptació de la iniciativa, que un any més ha organitzat l'Ajuntament.

Un altre punt neuràlgic va ser la plaça Esplanada des Castell, on es van juntar nombroses activitats tan diferents com un taller d'escacs o una paella solidària a benefici d'AECC.