El port oferia aquesta imatge just quan el dia començava a clarejar - Gustau Liz

TW
0

La boira va donar el bon dia, ahir, a Menorca. L'Illa va despertar coberta per aquests núvols baixos, com es pot apreciar en aquesta imatge del port de Ciutadella, captada per Gustau Liz.

Aquesta polida instantània, feta des del mirador de Sa Muradeta, recull aquest fenomen pel qual diminutes gotes d'aigua suspeses en l'aire es condensen després d'entrar en contacte amb una superfície o un corrent d'aire fred.

A primera hora d'ahir dematí, a Ciutadella hi havia una temperatura d'11 graus i una humitat del 98 per cent, dades molt semblants a les registrades as Mercadal i a l'aeroport.

És molt comú que hi hagi boira damunt la mar, especialment a la tardor, quan l'aigua de la superfície encara manté el calor de l'estiu, i quan entra en contacte amb una massa d'aire més fred que condensa el vapor d'aigua, formant la boira.

Aquesta fotografia de Gustau Liz va ser una de les que es van mostrar el migdia, a l'informatiu nacional de Televisió Espanyola, per xerrar de la boira generalitzada al país.