Publicació. Francesc Carreras aprofundeix en la Setmana Santa - S'AUBA

TW
0

"Les tradicions de Setmana Santa a Maó. El camí recorregut entre 1800 i 2012" és el títol del nou llibre de Francesc Carreras que edita la revista "S'Auba" amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó. La nova publicació serà presentada avui, a la Casa de l'Església de Maó a les 20 hores, per A. Fernando Villalonga, confrare de la Mare de Déu de la Soledat de Maó.

Francesc Carreras en aquest llibre detalla l'evolució del costumari popular religiós de la Setmana Santa a Maó des del segle XVIII fins l'actualitat, fent especial èmfasi en la història i evolució de les confraries i les processons. Carreras aporta dades i descripcions interessants del naixement de les confraries, algunes desaparegudes com la del sector gremial que duia a terme una important processó a la ciutat el Dijous Sant.

La recerca històrica duta a terme sobre el tema de la Setmana Santa també aporta explicacions de detalls com el de les capirotes que servien al propòsit dels penitents de mantenir-se anònims i que Carreras troba documentats abans per exemple en la utilització que en feien els botxins per tal de no ser reconeguts.

Del caramel·ler se'n fa un tast en aquest llibre que descobreix notícies a la premsa de finals del segle XIX que ja parlen de l'antic costum de regar amb sucre els arbres perquè floreixin caramels.

Francesc Carreras és un dels principals coneixedors de la història de Maó que difon de diferents maneres com ara a través de visites per la ciutat durant les festes populars. Carreras forma part de la confraria de La Sang de Sant Josep d'ençà fa 34 anys.