Teatre. TeatrEROS presenta "Aululària" i "Sweet CabaretEROS" - Teatreros

TW
0

TeatrEROS presenta els seus dos últims treballs, una peça clàssica i un cabaret, aquest divendres i dissabte a la Sala Multifuncional des Mercadal. "Aululària", també coneguda com "La Comèdia de l'Olla", de T. M. Plaute, dirigida per Miquel Mestre i "Sweet CabaretEROS", dirigida per Kika Aguiló, són els dos títols de la companyia mallorquina que porta les seves obres a Menorca per quarta vegada.

Divendres es farà una doble representació de l'adaptació que ha fet Miquel Mestre de l'obra de Plaute "Aululària", una funció matinal per a escolars i una altra funció a les 21 hores pel públic en general. Es tracta d'una versió certament "gamberra", com diu el seu director, amb la que la companyia ha participat en el XVI Teatre Grecollatí que organitza l'Institut de Teatre Clàssic de les Illes Balears, Pàrodos. "Aululària" és una comèdia antiga tot i que la posada en escena que proposa TeatrEROS és molt moderna.

La segona producció que s'estrena as Mercadal dissabte, a les 21 hores, és "Sweet CabaretEROS", un espectacle de nova creació amb la dramatúrgia de Kika Aguiló que també dirigeix la representació. La intenció de "Sweet CabaretEROS" és obrir una finestra per mostrar els dilemes en què es troben les persones que es dediquen a l'espectacle, en la conjuntura actual. És una obra molt original que conté alguns números musicals de primera magnitud, essent també una obra ben compromesa. Ambdues propostes estan plenes d'humor i són un reflex amb un punt crític de dues societats d'èpoques ben diferents, separades en el temps per més de 2.000 anys.

Els TeatrEROS són un grup "policultural i multiètnic", com diria carregada d'ironia la seva presidenta Francesca Palou.