Eva Febrer Florit - Cris

TW
0

Autofitxa
Som des Migjorn Gran i tenc 32 anys. Exercesc de professora al Conservatori Professional de Música de Menorca i som violinista. Juntament amb Amat Santacana, som l'organitzadora de la segona edició del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran que s'inaugura avui, a les 20 hores, amb la primera actuació a l'església de Sant Cristòfol. El certamen es perllongarà demà i els dies 4 i 5 amb diferents actuacions de música barroca.

Quines novetats presenta el Festival de Música Antiga que s'obre avui fosquet?
Aquesta edició estarà dedicada a la música barroca amb un programa específic per a cada actuació. El primer concert tindrà lloc avui, a les 20 hores, amb un repertori de música barroca d'Alemanya. Demà, dia 2, a les 20 hores, hi haurà una actuació dedicada a la música de la cort francesa. El dia 4 hi haurà dues sessions de les suites per a violoncel sol de J.S. Bach: la primera, a les 17.30 hores, amb les quatre primeres suites; i a les 21 hores, amb el segon repertori. Dia 5, a les 21 hores, clourem el festival amb un concert dedicat a la música de la Venècia de Vivaldi.

Quins són els músics que actuaran?

Jo mateixa, com a violinista, i Amat Santacana, violoncel·lista. També comptarem amb dos músics d'excepció: José Ignacio Perbech, violoncel, i Pau Santacana, fagot. Actuarem en petites combinacions de cambra, en funció dels instruments i del repertori de cada sessió.

Amb els temps que corren, com es pot organitzar un festival d'aquest nivell, amb entrada gratuïta i obert a tots els públics?
Els músics no cobram res per les actuacions. Ha estat molt important la col·laboració de la Parròquia de Sant Cristòfol, que ens cedeix l'espai; de l'Ajuntament des Migjorn, amb l'edició dels cartells i el programa del festival; i ha estat essencial la implicació d'establiments i comerços del poble com a sponsors. Amb les empreses hem arribat a un acord: a canvi de posar el seu logotip i anunciar-les com a col·laboradors, rebem serveis que ajudin a cobrir les despeses. A més, el festival també pretén dinamitzar el poble i açò beneficia a tots. Volem donar vida as Migjorn, brindar una oferta musical diferent i que atregui molta gent.

L'experiència del primer festival, organitzat l'any passat, devia ser positiva per assumir el repte d'una segona edició enguany...
L'any passat el festival va agradar i vam omplir l'església. Vam quedar tan contents que ens hem animat a repetir. Esperem que l'experiència torni a ser positiva amb la il·lusió de poder organitzar la tercera edició l'any que ve.

Per què han optat per un festival dedicat a la música antiga?
És un tipus de música poc conegut, que noltros treballam i que sedueix el públic. Per exemple, les cordes dels nostres instruments estan fetes de budell de be i els arcs són rèpliques dels arcs barrocs. Són instruments iguals que els que s'utilitzaven al segle XVIII, el que permet recuperar la sonoritat de la música de l'època. Amb el festival volem que el públic s'oblidi que som al segle XXI i que es traslladi a la primera meitat del segle XVIII per escoltar la música original que sonava a l'època barroca.