Quatre grups de quatre alumnes presentaren les idees empresarials per obtenir finançament - Cris

TW
0

Què fa falta per obrir un negoci? Quines passes s'han de fer abans de portar a la pràctica una iniciativa empresarial? Aquestes són només algunes de les qüestions que han hagut de respondre els alumnes que estan a punt de finalitzar el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances de l'institut Maria Àngels Cardona de Ciutadella, durant la presentació dels seus projectes empresarials que va tenir lloc ahir dematí a la sala d'actes de la Casa de Cultura.

L'esdeveniment, organitzat des del centre educatiu, era la presentació en societat de les empreses fictícies creades pels alumnes de segon curs, davant de companys d'altres cursos que van actuar com a inversors interessats en aportar capital en les iniciatives presentades. En total van ser quatre els projectes presentats, una empresa de serveis i excursions pel Camí de Cavalls, "Voltant Menorca"; una dedicada a la cura a domicili de majors, discapacitats i infants, "Cuidado y Bienestar SL"; un centre o acadèmia on es donessin classes de reforç escolar, de preparació per a cicles formatius o la universitat, i tallers i activitats variades, "El racó de l'aprenentatge"; i un bar restaurant especialitzat en el pa amb oli i tomàtiga, establiment que tindria una variada oferta de productes autòctons i naturals, "sa Pamboliera".

Exercici
A la presentació d'aquestes empreses va ser un denominador comú l'ús de les projeccions de gràfics i imatges, que van servir perquè els inversors apostessin per un o altre projecte. Cada un d'aquests disposava de xecs amb valors de 10.000, 7.000, 5.000 i 2.000 euros, que havien de lliurar a la idea que els semblés més interessant.

Segons el professor Joan Timoner, qui junt amb Bàrbara Vives dirigeixen aquests grups, aquest és un cas pràctic del que els alumnes es trobaran ara, finalitzats els estudis, si decideixen ser emprenedors i crear una empresa. I és que el cicle formatiu ha servit perquè els joves aprenguin a fer estudis de màrqueting, de finances o de viabilitat, analitzant la competència existent i les possibilitats d'èxit o de fracàs. Uns aprenentatges que van servir per fer les exposicions davant els seus companys.