Autors. El conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, amb Laura Piris i Pau Salort - Gemma Andreu

TW
0

El Departament de Cultura del Consell, mitjançant l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca, ha publicat el llibre "La imatge de Menorca. Canvis en el paisatge durant el segle XX", amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Aquest llibre, del qual són autors Pau Salort, Laura Piris i Ester Cladera, és el resultat de l'exposició itinerant que amb el mateix nom va reunir una mostra dels fons que custòdia l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca.

A més, el llibre no sols ofereix amb les imatges els canvis que ha sofert l'Illa durant el segle XX, sinó que també aporta les opinions envers aquesta transformació del paisatge insular de Sergi Marí, Guillem López, Josep Miquel Vidal, Pau Obrador, Joan F. López, Guillem Orfila, Eva López, Joan J. Gomila, Pere Gomila i Miquel À. Limón. Així mateix, hi surten un majors nombre de fotografies i plànols que a l'exposició, a banda de dedicar més atenció als fons fotogràfics i les persones que han cedit les imatges a l'Arxiu.

La publicació també incorpora sis històries de vida (Antoni Pons Sans, Francisco Viñas, Deborah Hellyer, Rafel Olives, Juan García i Benjamín Sintes) dels quals un parell han estat elaborades per alumnes de l'IES Cap de Llevant, a partir d'una unitat didàctica de la visita. La vessant didàctica del llibre es subratlla amb la incorporació d'un eix cronològic de la història dels darrers cinquanta anys de l'Illa.

Per altra banda, ahir també es va presentar la pàgina web de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca que, segons els seus responsables, és una porta oberta per conèixer l'entitat, que ha experimentat un creixement exponencial, donat que la gent confia més amb l'Arxiu per dipositar les seves imatges o pel·lícules. El portal compta amb les seccions d'informació bàsiques relatives a l'arxiu, a més d'incorporar l'apartat "La imatge misteriosa" perquè la gent aporti informació sobre determinades fotografies.