KIKE GOMILA - K.G.

TW
0

Autofitxa
Em dic Kike Gomila Pons, som de Maó i enguany faré els 40. Estic casat, tenc dues filletes de quatre i dos anys. Faig feina d'administratiu fixe-discontinu a Ibèria i m'agrada, entre altres coses, el pàdel i la bicicleta. Fa tres anys que form part de la Junta de l'Associació de Veïns de Dalt Sant Joan, i en fa un que som el president.

Què fa un president d'una associació de veïns?
Sobretot, tasques de representació i de contacte amb els responsables de les administracions. També coordinació dins la nostra incomparable Junta Directiva. I tenir una esquena molt ample...

És complexe mobilitzar els veïns?
Bastant, sobre tot a l'hora d'adquirir un compromís, o d'aconseguir l'assistència a l'assemblea general anual, i realment no és tanta feina. En canvi, als sopars i festes, en què tot està organitzat, és més fàcil.

És complicat sortir del tòpic que diu que les AAVV només organitzen festes?
Si!!!!!!!!!!! Molta gent es pensa justament açò, que només feim festes, sopars i "saraos"... Hi ha feina "sorda". El contacte amb les institucions és bàsic i els veïns ho veuen (i ho viuen) molt poc. I si un dia es troben una millora, com un nou pas de vianants o l'arranjament d'una vorera o carrer, no solen saber que l'AVV ha fet d'intermediari.
Esteim procurant millorar açò amb l'eina d'internet, amb un blog informatiu (http://daltsantjoan.blogspot.com) i el compte de la xarxa social facebook.

Com són les relacions amb l'administració?
Fins ara, de col·laboració. Som exigents, i a la vegada pacients, sobre tot amb els terminis dels projectes, sempre endarrerits per temes com la burocràcia. Falta agilitat de resposta. Quan s'aconsegueix un compromís, després cerquen finançament, ajusten calendari, liciten, etcètera... Pot tardar mesos o anys per que s'executi, a vegades desespera.

Quines són les reivindicacions o propostes més comunes?
Les que ens arriben a noltros solen ser temes de manteniment en general i neteja, i el problema de les defecacions canines, el barri disposa de zones que es presten a passejar el ca, i alguns dels propietaris no retiren els "regalets". També es reivindiquen aspectes de millora de mobilitat i infraestructures més grans, com el nou parc de plaça Eivissa (ja fet), la reforma del carrer de Ciutadella, la nova rotonda que eliminarà els semàfors al carrers Ciutadella i Fornells, a punt de realitzar-se (si es compleixen els terminis...), l'asfaltat i recepció de les Cases de la GESA o millores al Parc Dalt Vilanova.

Quines particularitats té el barri de Dalt Sant Joan
És bàsicament residencial, molt tranquil, amb pocs comerços. Marcat per una banda pel centre de salut i, per l'altra, per la proximitat al centre a la vegada que a la sortida de la ciutat.