Realitat i fantasia. El decorat està ambientat en el Bastió de Sa Font i l’obra engresca el públic amb un guió que enganxa, amb un final atípic. L’entrega dels actors torna a fer "Els Pastorets" inoblidable. - Paco Sturla

TW
0

La Companyia de Teatre Sant Miquel ha modernitzat i actualitzat l'obra costumista de "Els Pastorets" que ha tingut una excel·lent acollida del públic en aquest cap de setmana d'estrena. La directora Mari Genestar és l'autora d'un guió que ambienta la història del Naixament en la Ciutadella dels anys 60 i fa el paral·lelisme de Josep i Maria en les vivències d'una parella real. L'adaptació mescla realitat i fantasia, amor i humor, i sobretot, fa que el missatge de Nadal sigui vigent avui dia. No és casual l'època escollida per a la posada en escena. Les primeres representacions d'"Els Pastorets de Sant Miquel" arrenquen d'ençà el 1929, però no fou fins la dècada dels 60 que les dones i els fillets van poder actuar a l'obra costumista. També és una època de prejudicis, segons la directora, que es pot identificar amb els que patiren Josep i Maria en ser pares de Jesús.

El decorat d'enguany és el Bastió de Sa Font, com a metàfora del mur que es pot tombar i com a espai on l'escala serveix d'enllaç entre el cel i l'infern, tot i que la directora intenta defugir de la dicotomia absoluta. La història d'"Els Pastorets" s'explica enguany com si la Companyia de Teatre Sant Miquel estés assajant l'obra i els dimonis fan les mil i una per a boicotejar la representació. La posada en escena és interactiva, quan els diables cerquen la complicitat del públic en les seves malescriances.

Dies de representacions

Les properes representacions tindran lloc els dies 23 (20 hores), 26 (19 hores), 30 (20 hores) i 2 de gener (18 hores). En aquest cap de setmana d'estrena de l'obra les entrades s'han esgotat.