Actuació. El grup passa per tots els carrers on s’organitzen sopars - J.J.

TW
0

Quan arriben els sopars a la fresca, tothom té clar que els guirigalls són a prop. Aquesta iniciativa dels veïns de cada carrer que els organitzen, referma el sentit de poble i de veïnat, tot compartint taula i una bona xerrada, i qualque cançó.

Els guirigalls, un grup de gent que li agrada la bulla i cantar, passa per els carrers on hi sopars, tot desitjant-los unes bones festes, i quina millora manera és fer-ho cantat cançons que tothom sap i així, tots plegats formar un gran cors. Previ a la partida, aquest any, quasi una quarantena, amb la seva camiseta blava i mocador vermell al coll, s'aplegaren al pla de l'Església per fer un mos, i per què no, un pomadeta. Calia agafar forces atès que eren setze els carrers a visitar i d'entre d'ells un de molt especial, al de la plaça, atès que celebraven el 25è aniversari de sopars a la fresca.

Sí senyors, vint-i-cinc anys de compartir, els primers anys, els sopars eren d'oliaigo, que ho feien en conjunt, després passaren a que cada u portava el seu sopar, i per rememorar l'origen, feren un torrada de carn i un gran braç de gitano, i com a sorpresa, un clauer rememorant la data. 180 persones s'hi reuniren, entre d'aquestes, aquells famílies de sempre, ca na Lola, can Pallicer, els de son Carabassa, els de can Caragols, ca n'Annita de Santa Maria, can Morlà, can Riera, can Vicent, ca na Nena i can Pepe... a més de nouvinguts, van xalar amb el sopar, i cantant fins ben tard, tot esperant que arribi Sant Bartomeu, on el seu carrer és el centre de la festa.