Gentada. El poble es va omplir de veïns i visitants, tots passant-s’ho d’allò més bé durant tot el dia - Gemma Andreu

TW
0

Per a ell va ser el seu darrer jaleo. Després de més de 20 anys de carrera per festes de tot Menorca, aquell cavall, de 24 anys i el més veterà de la qualcada, sortia ahir a sa Plaça a fer els seus darrers bots. Minuts abans de sortir, el seu caixer reconeixia orgullós i amb un xic de nostàlgia a la mirada, que és el moment que el cavall descansi i deixi pas a les noves generacions. De fons, la tradicional melodia del jaleo, interpretada per la Banda de Música des Pla de Mallorca, els donava la benvinguda.

Qui tampoc no podia amagar la seva emoció era la fabiolera, Laura Sintes. Traginant amunt i avall pels carrers més pròxims a sa Plaça, Sintes afirmava amb un somriure d'orella a orella que aquest any, al ser el segon del bienni, ja no estava tant nerviosa: "Ha anat tot molt bé, hem anat a temps amb tot".

El caixer municipal, Carlos Camps, amb cara de concentració i un posat seriós, assegurava que "tot va bé i està en ordre", a pocs metres de fer la seva estrena a sa Plaça.
Però abans de tot això, havien passat altres coses a Alaior. Poc abans de les cinc de la tarda, els gegants, que enguany han esta renovats en l'estructura, i capgrossos sortien a encetar la festa de Sant Llorenç 2010.

Sobre les sis de la tarda, la Banda des Migjorn Gran, que aquest any no actua en els jaleos, sí ho va fer en la tradicional trajecte de pujada a l'ermita de Sant Pere Nou. Tot i així, una veïna comentava que "els hi havia estat impossible arribar-hi. Han trigat una hora i mitja bona, i s'han quedat a mig carrer perquè el trajecte estava massa ple de gent".
Alaiorencs i visitants van deixar-se portar per l'eufòria i l'alegria que impregna la seva festa, la de Sant Llorenç. Pomada per tot, música que ensordeix però fa ballar a un coix. Cases obertes i veïns que contemplen com any rere any els seus carrers s'omplen de vida.

Incidències
Al tancament d'aquesta edició, la Policia Local no havia registrat cap incidència rellevant. Creu Roja, en canvi, va haver d'evacuar a l'Hospital Mateu Orfila en una Unitat de Vigilància Intensiva (UVI) mòbil un home de 40 anys que va patir una crisis asmàtica severa, segons va informar el coordinador local. Poc abans de les onze de la nit, també havien hagut d'atendre un home per un traumatisme craneoncefàlic, una lipotímia i petites cures per trepitjades o caigudes.