Presentació. El batlle, acompanyat per alguns regidors presentà els actes que ompliran els dies de festa - m.p.

TW
0

"Sí, sí, sí, Sant Llorenç ja és aquí". Amb aquestes paraules fresques i carregades de festa obre el batlle d'Alaior el programa de festes per convidar alaiorencs i visitants a gaudir de dues setmanes carregades d'actes culturals, esportius, lúdics i festius que comencen la propera setmana i es perllonguen fins dilluns de festes.

El batlle, Pau Morlà, acompanyat per alguns regidors del Consistori va presentar ahir el programa de festes que el poble va poder començar a fullejar ahir mateix. En total se n'han editat 4.000 exemplars.

La qualcada de Sant Llorenç d'enguany comptarà amb 75 cavalls. Respecte la junta de caixers, que enguany celebra el segon any del bienni, serà presidida pel regidor David Moll, a més de comptar amb Doro Palliser com a caixer fadrí, Carina Rotger com a caixera casada i Carlos Camps com a caixer municipal. En el cas del caixer pagès, Óscar Pons no podrà sortir a la qualcada i serà substituït per Joan Moll. Finalment, la fabiolera serà Laura Sintes.

Enguany la Banda de Música des Migjorn Gran no amenitzarà cap dels dos jaleos. Alaiorencs i visitants podran gaudir de la seva música durant el trajecte de pujada a l'ermita de Sant Pere Nou on es celebren les solemnes completes. La regidora de Festes, Celia Osorio, demana a la gent que permeti que la banda arribi a Sant Pere Nou i engalani amb música i festa tot el Carrer Nou, recentment modernitzat. D'aquesta manera serà la Banda de Música des Pla de Mallorca l'encarregada de sonar ambdós dies el tradicional fragment de la sarsuela "El Postillón de la Rioja", més conegut com a jaleo.

A més, els gegants sortiran renovats. L'Ajuntament ha completat el treball iniciat l'any passat que els modernitzà l'estructura del cos reduint el pes en 20 quilos. Enguany s'ha actuat en l'estructura dels caps.

Carrosses
Les carrosses han superat totes les expectatives. Dedicades a "Els anuncis de la teva vida" compten amb una participació de 630 persones que estaran repartides en deu carrosses. Versaran sobre anuncis emblemàtics i que han passat a la història. Entre ells, hi haurà representades les marques Coca Cola, Cola Cao, Filvit Champú, Tío Pepe, Lois (amb un centenar de persones), Legrain Paris i Dodot, entre altres. Respecte de la desfilada, Morlà va apuntar que el trajecte de tornada de les comparses es farà a peu fins a Sa Plaça.

El treball que acompanya enguany el programa de festes tracta sobre "A propòsit d'una bandera: Barçola, l'assalt de 1644 i el 'perill moro'", elaborat per Miquel Àngel Limón.

L'organització del ventall d'activitats ha suposat una inversió d'uns 90.000 euros.