VARIETAT. "Foc i Fum", cavalls, ensaïmada, aludes, música... La Plaça Sant Antoni es transformà en un Sant Joan en miniatura avançat dues setmanes en el temps, tot, per a les persones més grans - Cris

TW
0

"M'agrada una vida amplota". La típica frase d'en Rafel de "Foc i fum" sonà ahir a la plaça Sant Antoni de Ciutadella. Un petit tast de la sarsuela més santjoanera fou una de les activitats que s'organitzaren per atracar la flaire de festa als més grans. El que ja s'ha convertit en una tradició aconsegueix omplir cada any aquest espai, tot i la calor del pic del capvespre a ple mes de juny.

Sota la direcció de Miquel Fullana, uns quants actors que duen a les seves esquenes uns quants "Foc i Fum" van enllaçar algunes de les escenes més típiques de l'obra, sota l'atenta mirada de grans i menuts, que també es volen apuntar a la festa. El llançament d'aludes per part d'en Carralet, així com el moment en que en Rafel regala l'ensaïmada aixafada a na Francisca foren dels més aplaudits. Però la festa seguia, més enllà de la sarsuela i d'una porta de l'escenari que, al final, caigué. Després arribà el torn d'una coral veterana, i també el de les cançons menorquines. I com no podia ser d'altra manera, els cavalls també feren acte de presència a la plaça, per demostrar amb els seus bots que allò que molts ciutadellencs, majors i no tant majors, esperen durant tot l'any, ha deixat de ser una esperança per convertir-se en una realitat que quasi es pot tocar amb els dits.

I per tocar aquesta festa no importa l'edat que marqui el document nacional d'identitat. Pels ciutadellencs, Sant Joan ho és quasi tot, i es pot viure de moltes maneres, sigui quina sigui l'edat.