prova d’accés. Punt de control per als participants, que representà l’inici de la marató - Cris

TW
0

Un total de 60 persones es van inscriure ahir a la I Marató Fotogràfica Digital que organitza el Fotoclub Cercle Artístic Ciutadella. Els participants disposaran fins avui capvespre per capturar les millors fotografies que optaran als premis del certamen. S'han establert dues temàtiques, la primera, inspirada en un fragment de "Ciutadella Vella" de Joan­ Benejam que evoca el camp, i l'altra sobre el color blau. La tercera modalitat del concurs és de temàtica lliure.

Avui capvespre, entre les 18 i les 20 hores, els participants podran descarregar les fotografies preses durant el cap de setmana en els ordinadors disponibles al Cercle Artístic. Cada concursant haurà d'escollir les fotografies que presenta i a quines de les tres modalitats. Precisament, l'organització de la marató va fer ahir una prova de control a cada concursant per garantir que el límit de 25 fotografies permeses durant el cap de setmana siguin capturades de forma consecutiva al llarg del cap de setmana i assegurar, a través d'un programa informàtic, que els fotògrafs concursants no puguin retocar les imatges originals.

Així, el proper diumenge, dia 25, a les 19 hores, el Cercle Artístic acollirà la projecció pública de les fotografies seleccionades i atorgarà els premis. Hi haurà tres guardons de 400 euros cada un, més un premi a la millor foto entre els menors de 18 anys que estarà dotat amb material fotogràfic.

El president del Fotoclub Cercle Artístic Ciutadella, Pau Gener, es mostrà ahir satisfet amb el nombre d'inscripcions, similar al nivell de participació de les anteriors edicions de la marató fotogràfica en format analògic. De fet, després de l'última edició, el 2005, el col·lectiu ha recuperat el certamen tot i que incorporant la fotografia digital.

Entre els concursants, segons explica, hi ha persones de totes les edats i fotògrafs professionals i aficionats. El col·lectiu vol promoure amb aquesta marató l'art fotogràfic.