Lliurament. Maria Josep Rebassa entregà la Lira d’Or a Pau Gener en el seu primer acte com a presidenta del Cercle Artístic. Rebassa formà part de la directiva de l’homenatjat - Cris

TW
0

Qui fou president del Cercle Artístic de Ciutadella entre 1999 i 2003, Pau Gener Torres, rebé anit la màxima distinció de l'entitat en reconeixement per la seva contribució en favor del prestigi de la societat cultural centenària. Maria Josep Rebassa lliurà la Lira d'Or a l'homenatjat en el seu primer acte públic com a presidenta del Cercle. Va ser un moment emotiu, tenint en compte que Rebassa formà part de la directiva en el mandat de Pau Gener.

La presidenta detallà els mèrits de l'homenatjat i les iniciatives que va promoure durant la seva presidència per convertir el Cercle en un referent cultural. Explicà que Pau Gener impulsà la publicació de les bases del Premi Born a l'exterior, posà la llavor de l'Orquestra Filharmònica de Menorca, gestionà la cessió del teatre a l'Ajuntament, dinamitzà les diferents seccions i les "Publicacions des Born" i traslladà la festa social al 16 d'abril, dia de la fundació del Cercle, entre d'altres gestions, com la designació de la secció d'Arqueologia amb el nom de Martí i Bella.

Pau Gener rebé el reconeixement amb gratitud i emoció al recordar l'orgull que sentirien el seu pare i la seva sogra. L'expresident convertí la seva intervenció en un agraïment a totes les persones que l'han acompanyat en els anys de dedicació al Cercle Artístic, com Ramón Cavaller Triay, que el convidà a entrar a la societat, i Jeroni Marquès, que l'engrescà a implicar-s'hi. Pau Gener detallà records d'infantesa, noms d'amics i familiars vinculats a l'entitat, i anècdotes, el que convertí el seu parlament en un repàs de la memòria popular i humana del Cercle.

"Voldria que tota aquesta nòmina de gent serveixi per honorar als centenars de persones que s'han dedicat desinteressadament, i que han manllevat hores a les seves famílies pel Cercle i per extensió a Ciutadella i a Menorca. Amb paraules de qui va ser bibliotecari de l'entitat, Àngel Ruiz i Pablo, aquesta gent és la 'lletra menuda' de la nostra història; que ningú mai no els hi retrà cap homenatge, i s'ho mereixen, molt més que jo", va dir. També agraí la contribució de totes les persones amb qui compartí juntes directives.

Durant l'acte, es van projectar diferents imatges de Pau Gener quan va ser president. L'entrega de la Lira d'Or comptà amb la presència de la portaveu del Govern balear, Joana Barceló, el conseller insular de Cultura, Joan Lluís Torres, la batlessa de Ciutadella, Pilar Carbonero, i la regidora Maite Salord. La sessió es va cloure amb un glosat.