Carlos Camps Palliser - M.P.

TW
0

Autofitxa
Em dic Carlos Camps, som d'Alaior i vaig néixer dia 28 de setembre del 1979. Treballo de Policia Local des del 2003. Des de ben jove som voluntari de Creu Roja. Com a aficions destacaria la pràctica del tennis amb regularitat.


Això de voler ser policia sol ser una professió que tothom vol fer de petit. És el seu cas?

La veritat és que sí que sempre m'ha estirat i d'al·lot ja ho deia que m'agradaria ser policia. Em vaig incorporar l'any 2003 al cos de policia d'Alaior.

I quin és el procés per formar part del cos policial municipal?

Es fa una selecció a partir d'uns requisits. T'incorpores en una acadèmia i fas un curs de sis mesos de durada. Després tens un període de pràctiques i si ho superes tot passes a formar part d'una borsa a nivell balear. Vaig començar a Alaior i allà sóc.

I a la Creu Roja, fa molts d'anys que hi col·labora?

Hi vaig entrar amb 14 anys. Primer dins Creu Roja joventut i després a serveis socials i preventius. Serveis socials és ajudar a persones malaltes o grans mentre que preventius suposa conduir l'ambulància així com participar en activitats de prevenció tant en celebracions esportives com culturals que sol·liciten un equip de sanitaris.

Quin és el dia a dia d'un policia local?

El dia a dia pot ser molt divers. En matèria de rutina es basa en comprovar que tots els ciutadans respectin les normatives. A més, vigilem les sortides dels escolars. També estem 24 hores en atenció al públic i qualsevol altre intervenció que sorgeixi.

I Alaior és un poble tranquil? La gent respecta les normes de seguretat ciutadana?

En general sí. És un poble tranquil on tothom conviu amb molta tranquil·litat.

Quin aspecte li agrada més de la seva feina?

En general m'agrada tot però amb especial allò relacionat amb el trànsit, actuar en qualsevol aspecte que sorgeixi en la via pública, a l'exterior. He de dir que allò que més valoro de la feina són els nexes que es creen amb els ciutadans. Per exemple, quan actues en passos de vianants en hores punta de sortida de col·legis la gent et saluda i dia a dia les relacions són més properes.

Amb què s'ha d'advertir més als ciutadans?

Especialment en deixar els cotxes mal aparcats per descarregar.

Creu que la figura d'un policia uniformat imposa a la ciutadania?

Jo diria que sí. En aquest aspecte en què veus un cotxe mal aparcat, quan t'hi apropes de seguida et diuen que hi faran un minut i és per la mateixa temor.