TW
0

A Menorca hi ha molt potencial per practicar el KiteSurf, però no es promociona prou. Al menys això és el que opina un dels organitzadors del primer campionat de Kite Surf a l'Illa, Nico Gomila: "Aquí aquest esport no és prou rellevant. Això de sol i platja com a eslògan per atreure el turisme està bé, però també es podria emprar el de vent i platja".

De curiosos, però, no en falten. Centenars de persones -prop de 400, segons els organitzadors- es van acostar ahir a la platja de Son Bou per contemplar les acrobàcies que feien els experts. Una exhibició de talent, en què els esportistes feien ús de les seves habilitats amb la taula, mentre surfejaven les ones deixant-se portar per la força del vent rera l'estel.

Es tracta de la primera edició del Campionat de KiteSurf de Menorca. Però segurament no serà la última. I és que "després de l'èxit d'aquesta primera experiència, podríem repetir aquest estiu al port de Maó", explicava amb satisfacció un altre membre de l'organització, Guillem Viñas.

L'únic inconvenient de la jornada va venir marcat per la manca de vent. Fins al capvespre els aficionats no van poder contemplar les piruetes dels mestres en l'art de caçar el vent, entre els quals es trobava el Campió d'Espanya 2007 de KiteSurf, Ruben Yayo.

"Estem molt contents i hem acomplert l'objectiu que ens havíem plantejat quan vam organitzar aquest event. Malgrat el vent no ha bufat prou fort fins les quatre del capvespre, més o menys, hem pogut navegar i molta gent s'ha interessat per practicar-lo en properes ocasions".

L'avantatge d'aquest esport, segons expliquen els qui són adeptes, és que es pot practicar tant a l'hivern com a l'estiu. I és precisament per això, assegurava Gomila, que "caldria adequar un espai a les platges per tal què es pogués fer KiteSurf de forma segura. A l'hivern podem arribar a navegar fins a tres cops per setmana. A més, tenim Fornells, que és com un camp de golf que no necessita regar-se, pel que fa al vent". L'esport és "com fer surf dins s'aigua però impulsat per un estel". La diferència amb el windsurf, per exemple, és que "navegues molt més alt amb el kyte, perquè l'estel esta més alt, i entra més aire.

El primer que s'ha de tenir en compte és d'on ve el vent. Després s'ha d'alçar l'estel de tal manera que la força eòlica ha de quedar damunt del cap. A través d'un mecanisme manual, es fa girar l'estel per permetre que entri més o menys vent. I a volar.