TW
0

Autofitxa
Em dic Pepe Torrent Vivó, sóc de Ciutadella i tenc 35 anys. Em dedic professionalment a la pintura des de fa cinc anys, i entre les meves aficions hi ha la fotografia i viatjar. No em consider ni fotògraf ni dissenyador gràfic, però tenc projectes en aquest camp. El 2008 vaig ser finalista del concurs de cartells del Festival Internacional de Jazz de Menorca, i enguany l'he guanyat.

Què l'anima a presentar-se al concurs d'imatge que organitza Jazz Obert?
És un certamen d'un festival important, i és una bona plataforma des de la qual donar-se a conèixer dins del món del disseny gràfic.

Quan fa que s'hi dedica?
No m'hi dedic, però sí que tenc moltes idees i projectes en aquest camp, com per exemple el disseny de samarretes, per a targetes de noces o fins i tot en el tema de cartells. A Barcelona vaig fer un curs, però no m'hi dedic professionalment. Només faig algunes cosetes, però procur tocar poc l'ordinador.

D'on surt la idea del cartell guanyador del concurs? Aquest moix mirant la lluna...
El títol de l'obra és "Psychojazz", i el moix representa el silenci, i la lluna és l'amor. És una combinació dels dos significats, i s'hi afegeix la rebel·lia dels ulls del moix. Perquè per a jo, la música és sinònim de rebel·lia i també d'elegància. El jazz representa silenci i afinitat.

Silenci?
Sí, hi ha diferents tipus de música, el rock, el blues, el house... I jo, si he de definir què és el jazz, la paraula és silenci, encara que a vegades, representa la pròpia burla del silenci.

És un cartell molt simple, un fons negre, i la silueta del moix, la lluna, i les lletres just davall...
Sí, de fet m'han dit que m'ho he treballat molt perquè és molt senzill. I açò és el que té mèrit, la senzillesa. Ho podria haver fet molt carregat i que ningú s'enterés de res, o senzill, però que digués molt. I aquest silenci que per a jo significa el jazz l'he expressat amb un cartell així de simple. A més, si he d'identificar el jazz amb un color, aquest és el negre, per açò vaig triar aquest escenari. I la lluna de color groc, un altre color que té relació amb aquesta música.

Què més indica?
Veure el moix que mira la lluna fa pensar. A més, el moix, que és un animal que no m'agrada molt, el veig com a místic i molt rebel. Per altra banda també hi he reflectit, de manera molt simple, el concepte de Ciutadella, amb un petit perfil de la ciutat per damunt les lletres. Perquè és un punt de referència dins del panorama de festivals, que ja fa dotze anys que es va posar en marxa i que va creixent diàriament, amb la presència de grups molt importants a nivell internacional que actuen a tota Menorca. És un punt d'admiració cap als organitzadors perquè té molt mèrit haver arribat fins aquí.

Com és la relació d'un artista amb la música?
A jo m'agrada molt i encara tenc molta música per escoltar. La música i el jazz són eines molt útils per crear, ajuden a imaginar.