TW
1

Les festes de Gràcia han durat fins que l'aigua ho ha permès. Havien començat amb sol i calor, però un fort aiguat ha obligat a suspendre els darrers actes de la celebració.

Després del jaleo, la comitiva es dirigia cap al Cós per a celebrar les corregudes, però el cel ja amenaçava. Així i tot, s'han fet algunes proves. Ja poliscava, quan a les 20.08 han començat a córrer les primeres parelles. Però només han durant uns dos minuts, temps en el que sis parelles han travessat el Cós, no a galop i sense competir, perquè el terra estava banyat.

Noticias relacionadas

Tota la comitiva s'ha dirigit després directament cap a Sa Plaça, per a fer el darrer toc. Cap a les 20.35 hores, i protegit pel paraigua, el fabioler, Víctor Pons, ha entonat la melodia per darrera vegada, mentre els cavallers aguardaven en fila a la plaça.

Acabada l'emotiva interpretació, durant la que la pluja va donar una breu treva, les nombroses persones que van afegir-se a l'acte van aplaudir amb ganes. Després, els membres de la qualcada van acomiadar-se un a un als caixers capellà, batle, casat i pagès que estaven devora l'enfront principal de la Casa Consistorial. mentre els asistents cantaven «Es Mahón». Finalment, els caixers capellà i batle, els germans Joan i Jordi Tutzó, es van fondre dalt els cavalls en un emotiu abraç.

Seguia plovent, però després ha estat quan ho ha fet amb més ganes. Per aquest motiu, l'Ajuntament va decidir suspendre la revetlla d'aquest dimarts vespre i els focs artificials.