Els maonesos van honrar aquest dissabte la patrona de la ciutat, amb la tradicional romeria fins a l'ermita de Gràcia. Va ser en un recorregut que començà a la Plaça Constitució, i que reuní cents de persones que desfilaren per retre homenatge a la Mare de Déu de Gràcia.
Al voltant de les 17 hores es van començar a reunir a la plaça de l'Ajuntament una gran quantitat de cabriols, carros i cavalls, a més dels components del Grup Folklòric Es Rebost, de la Banda de Música de Maó, del grup Sarau Alcudienc i de la colla de geganters de Llucmaçanes, amb les seves figures, els gegants Joan i Rita.
Recorregut
La comitiva va tardar prop d'una hora i mitja en completar el recorregut. I és que durant el trajecte es van succeir ballades i sonades en diferents punts, com per exemple, davant del geriàtric, al Cós de Gràcia, perquè en poguessin gaudir els seus usuaris.
Arribats a l'ermita, els va rebre la imatge de la Verge davall la porxada. Allà, el rector, Joan Miquel Sastre, va agrair que «sou molts els que peregrinau per fer l'ofrena» a la patrona de la ciutat, i afirmà que «val més un gest que mil paraules».
A més, Sastre animà tothom perquè «cada any siguin més els tapissos que pengin de les finestres dels boinders», en senyal d'estima a la Mare de Déu coincidint amb la celebració de les festes patronals de la localitat del llevant insular.
Els balladors del grup Es Rebost van oferir uns balls, igual com els gegants de Llucmaçanes, i s'entonà també «Jove del poble Maria».
Un dels moments més aplaudits va ser aquell en què en Joan i na Rita van van rebre unes medalles que se'ls col·locà a les respectives solapes.
Per acabar la trobada a l'ermita, els assistents van anar desfilant per davant la imatge de la patrona, a la que van obsequiar amb nombroses ofrenes florals.
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Es geganters de llucmaçanes no pintan res a sa romeria, ja que no son es gegants de Maó i mes aquest gegants que son identics a nes nostros des castell, que no se com tenen sa vergonya de treurer.los tinguent es nostro Jaume i Roser
Em sembla molt bé que la gent creient ho celebri com vulgui però aquesta mania de posar banderes per tot que s'ha estès darrerament ja em sembla excessiva. On s'és vist posar ses banderes a s'enfront d'una església? Cada cosa as seu lloc
El espíritu de las fiestas siempre ha tenido un trasfondo religioso. en todos los pueblos se celebran en honor de algún santo. san Juan, san Jaime, san Martí, etc. etc. manumenorca, no te fumes según que substancias antes de escribir, porque desbarras y garabateas tonterías.
... todo eso está muy bien, muy lúdico festivo y demás,... pero donde se pongan los caballos fent bots, que se quiten todas esos complementos religiosos que nunca harán sombra al verdadero espíritu de las fiestas. Falta poco!
"Maó venera la seva patrona", se ve que no todos por igual. ¿habeís visto la foto que corre por las redes sociales de una tienda de comestibles en S'Arraval?. El indivíduo que le regenta, para "honrar" a la Patrona, ha colgado en la fachada una banderola de la Mare de Deu cabeza abajo. Nadie nunca se había atrevido a semejante ofensa a la Virgen y a los mahoneses. Y el periódico sin decir una palabra de ello...
Sa romería es va fer per primera vegada deu fer uns 22 anys quant un grup de veins de S'arraval van arribar a un acord i van sorti cap a Gracia,avui per avui no te res a veure pero sempre aia una petita representacio de S'arraval....
Sempre es de llucmaçanes
romeria maonesos