Miquel Pasqual i Pere Sales, junt els altres músics, van repassar la trajectòria d’un grup arrelat al poble | Josep Bagur Gomila

TW
2

Va ser un pregó emotiu, enfocat al pas del temps i a uns inicis musicals inesborrables. Una trajectòria marcada per una diversitat d'anècdotes que, al llarg de la seva vida, els dos cantants d'Huracán i pregoners de les festes de Sant Cristòfol, han conreat durant més de 40 anys.

Al compàs de les paraules de Miquel Pascual i Pere Sales es dibuixaren a les cares del públic somriures de malencolia i afecte. Amics de tota la vida, ahir ambdós recordaren, en una nit de lluna plena, els seus començaments. Sis o set anys tenien quan se'ls va encendre la idea de crear un conjunt de música (durant aquells temps s'anomenava «conjunt» i no «grup»). Una infantesa dura per a Pere Sales, ja que quan tenia tan sols nou anys d'edat, va patir una paràlisis a les cames i els doctors vaticinaven que no tornaria a caminar. Una etapa difícil sense dubte.

El primer grup musical que van formar no va funcionar. S'anomenava Censur (centre i sur) i va durar un any. L'octubre de l'any 1975 el tenen assenyalat al calendari com l'any que van fundar de manera formal l'Orquestra Huracán. Sis foren els membres que van donar la primera empenta de la banda. Llavors, Miquel tenia 16 anys i Pere, 18.

També van fer una menció especial als anys d'èxit rotund de la banda, els millors pels pregoners. Es van referir al 1998 fins el 2000. Ja constituïts com un grup oficial, múltiples concerts al Club Marítim i a La Minerva van fer de l'orquestra un conjunt molt il·lustre. Per acabar, van expressar el seu agraïment als més de vint músics que han participat, en diferents etapes, amb la banda musical més veterana de Menorca. L'acte, que donà inici a les festes, acabà amb un concert dels mítics Huracán.