Diversos personatges animen el mercat medieval. | Javier Coll

TW
10

Maó va inaugurar ahir la tercera edició del seu mercat Maó Medieval, una iniciativa de l'àrea de Comerç del Consistori que realitza l'empresa Balconet, dedicada als mercats temàtics i que ha traslladat a Menorca una quarantena de paradetes per formar un mercadet per diversos carrers del centre.

La regidora de Projectes de Comerç, Vanesa Contreras, confia en què el mercat «doni ambient i que vengui gent», cosa que ajudaria a la dinamització comercial. «Després de les festes de Nadal hem d'aprofitar que no acostuma a fer mal temps» per organitzar esdeveniments com aquest.

Les parades del mercat estan instal·lades en el tram que va des de l'Esplanada fins al carrer Sant Roc, passant per la Costa de sa Plaça i la Plaça Constitució. A més, a Ses Moreres hi ha una zona de ludoteca infantil amb taules d'ingeni i un petit laberint.

Noticias relacionadas

Desfilada
El mercat es complementa amb les desfilades que protagonitzen una vintena de membres del Grup de Cavallers de Maó, que es fiquen a la pell de les tropes d'Alfons el Liberal i representen la seva arribada a la ciutat. Així, i igual que l'any passat, van escenificar la presa de Maó al portal de Sant Roc.

A la Plaça Bastió hi ha un espai dedicat als falcons que protagonitzaran diverses demostracions durant aquests dies.
Avui, els actes complementaris començaran a les 11 hores i s'aniran repetint al llarg del dia. Hi haurà el passacarrers amb el grup Celta Rapax, a les 11, a les 13.30, a les 20 i a les 22 hores, la ludoteca (12 i 18.30 hores), la desfilada de cavallers (12.30 i 21 hores). A més, a les 17.30 hores hi haurà una exposició de manuscrits al carrer Sant Roc.

Aquest guió cíclic d'esdeveniments es repetirà la resta de dies, i s'hi incorporaran també altres iniciatives com les exhibicions de falcons i de cans ensinistrats.