Els alumnes tenen clar que «anam de prehistòrics», un tema que els darrers mesos han treballat a l’aula. | Gemma Andreu

TW
0

L'ambient carnavalesc és present ja a Ciutadella, on els alumnes dels diferents centres educatius estan acabant d'enllestir les seves disfresses. A un d'ells, a l'escoleta Xipell, ja ho tenen tot a punt per gaudir de la festa. Ho faran vestits d'homes prehistòrics de la Menorca Talaiòtica, aprofitant la candidatura de l'Illa a Patrimoni de la Humanitat.

Des de Xipell donen suport a la candidatura menorquina, i ho fan vestint-se de prehistòrics. Unes disfresses que s'han fet en col·laboració amb els pares, i on els alumnes també hi han participat activament, en funció de la seva edat. Així, lluiran vestits de diferents colors, a l'estil Picapedra, i amb complements fets pels fillets, com collars de pasta, ossos per posar dalt el cap, i un bastó de cartró. A més, grups com el de P4 duran també escalfadors a les cames.

Des del mes de gener, a Xipell s'ha treballat el tema de la prehistòria, fent murals, dibuixos o veient pel·lícules, i si és possible, podrien completar-ho amb una visita a qualque recinte talaiòtic.

Com cada any, demà, els alumnes de Xipell voltaran pel centre de Ciutadella, i diumenge, almenys disset famílies participaran a la carrossa preparada per l'Associació de Pares, per a la rua de Carnaval que organitza l'Ajuntament.

Les carrosses

La de Xipell serà una de les nou carrosses que participaran a la desfilada de diumenge a Ciutadella, en la que hi haurà també quatre comparses. Una xifra, la de carrosses, que quasi s'ha duplicat en comparació amb les cinc de l'any passat.

La rua, per a la que es comptarà amb la Banda de Música de Ciutadella, començarà des de la Plaça des Born, a les 17.30 hores, pujarà per la Plaça des Pins i la Contramurada fins a Ses Palmeres, i d'allà enfilarà cap a la Plaça Nova, on es farà el lliurament dels premis als guanyadors.

Des de l'Ajuntament s'han preparat diverses propostes per aquests dies, sempre a l'envelat de la Plaça Nova. Divendres, els Pinyeta Pinyol faran una actuació infantil a partir de les 18 hores, i els grups The Endangered i Pick&Mix aportaran una dosi de dansa a partir de les 20.30 hores. Ja el vespre, els conjunts Som-hi i Trivium amenitzaran la vetllada.

La regidora de Festes, Esperança Juaneda, explicà ahir que «l'any passat només hi va haver activitats divendres, però enguany volem oferir alternatives, perquè ens ho demanen», per «recuperar l'ambient del dissabte».

Així, dissabte, a les 11.30 hores, hi haurà un espectacle infantil amb Màgic-màgic Duet, i el vespre, les actuacions de Som-hi i Dos Sipiots.

Seguretat

La regidora de Policia Local, Francisca Marquès, explicà que aquests dies hi haurà un «dispositiu preventiu específic per vigilar la festa».

Així, i a banda d'inspeccions prèvies i d'informar als comerços sobre la venda d'elements pirotècnics i les sancions que es poden aplicar, també s'ha fet una campanya per informar els joves a través de les escoles, i s'ha anunciat la presència d'agents de paisà per controlar, sobre tot, les nits de divendres i dissabte.

A més, des de l'Ajuntament, demanen la implicació dels pares per evitar també l'ús dels esprais, que cada any ocasionen molèsties a veïns i comerciants.