Sebastià Triay Fayas va ser l’encarregat de fer les porquejades i va comptar amb moltes mans d’ajuda per a l’elaboració dels embotits. Tots els assistents van endur-se a casa una sobrassada i un botifarró. | Gemma Andreu

TW
0

Un centenar de persones del Club de Jubilats d'Alaior es van desplaçar ahir a Ciutadella per gaudir i participar a unes porquejades tradicionals, que van tenir lloc a l'hotel Sagitario. Sebastià Triay Fayas va actuar de mestre de cerimònia i va comptar amb l'ajuda de moltes mans, especialment de les dones que van dedicar-se a fermar les sobrassades. L'amfitrió va aprendre des de petit a fer les matances del porc, ja que a casa seva tenien una botiga d'alimentació i feien els embotits de forma tradicional.

L'experiència va servir a molts per recordar vells temps, quan es matava el porc a casa per tenir embotit al rebost durant tot l'any. En total es van elaborar 110 sobrassades i 110 botifarrons, que es van repartir entre els convidats. Els participants van compartir un dinar, es van divertir amb sortejos de regals i van aprofitar per moure l'esquelet amb música de ball.