L’objectiu de les jornades és avançar en el coneixement del patrimoni industrial menorquí, intercanviar experiències amb altres territoris, compartir nous enfocaments sobre aquest patrimoni, obrir noves perspectives d’estudi i reflexionar sobre els reptes actuals en la recerca, salvaguarda i divulgació del patrimoni industrial.
S’ha convidat el director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau, que impartirà la conferència inaugural «La necessitat d’un Pla Nacional de salvaguarda i de posada en valor del patrimoni científic, tècnic i industrial contemporani» i també la directora del Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca, Aina Ferrero, que reflexionarà sobre el paper del públic en la conservació del patrimoni amb la conferència «Més enllà de l’exhibició: la interacció del públic en la conservació del patrimoni del calçat», que obrirà la sessió de dia 16.
A més, hi haurà un espai per presentar el Grup de Recerca en Patrimoni Científic, Tècnic i Industrial de l’IME, creat en el 2022, i el projecte d’elaboració de fitxes dels elements més significatius del patrimoni industrial menorquí. Serà a càrrec del coordinador d’aquest grup, Alfons Méndez, i dels historiadors Miquel López Gual i Carlos de Salort.
El gruix de les jornades es destinarà a 12 contribucions orals sobre temes i aspectes diversos del patrimoni industrial.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.