Pep Aymerich dona forma a aquesta proposta escènica i artesanal.

TW
0

El ‘Pedra Viva’ tanca aquest diumenge la seva tretzena edició, amb un espectacle que sintetitza l’essència del mateix festival. Es tracta de «Cadira», de Pep Aymerich, un muntatge que parla d’artesania, que reuneix els valors que donen sentit a l’esdeveniment.

«Cadira» trasllada de nou el Festival Pedra Viva a un indret especial com és la galeria de Hauser & Wirth de l’Illa del Rei. És allà on l’intèrpret, escultor, performer, vídeo artista i fuster, Pep Aymerich, submergirà l’espectador en un espectacle singular. L’artista parteix de troncs de castanyer i, amb eines i tècniques tradicionals, construeix una cadira. I ho fa amb senzillesa i eficàcia en un banc de fuster i un cavallet creat expressament.

El procés, que acaba generant el desig de l’espectador de veure la peça acabada, s’envolta dels moviments de l’actor durant tot el procés, amb les postures, la força, la destresa o l’eficàcia per a construir la cadira. Cos i gestualitat marquen un ritme constant i harmoniós, convertint en una coreografia el procés artesanal de construir una cadira.

És així que l’espectacle representa allò que és el festival. La defensa de l’artesania, del valor del procés i no del resultat, allò fet a mà, i l’equilibri amb la natura. Qüestions amb les quals el festival està compromès des dels seus inicis.

«Cadira» arriba a Menorca amb la col·laboració de Hauser & Wirth. Les entrades es poden comprar exclusivament a través del web del festival.