Imatge de grup amb els vuit cantants al complet portant les vestimentes tradicionals de Geòrgia, evocant així a l’època medieval viscuda al país localitzat entre les muntanyes del Caucas.    | VOCAL VIRCAN

TW
0

Quatre cantants d'origen georgià i altres quatre catalans. Junts formen el grup vocal a capela, Vocal Vircan, el qual desenvolupa un ampli repertori de cants litúrgics, cançons urbanes, de folklore i arrel de diferents regions de Geòrgia. Aquesta gran varietat musical i tímbrica serà mostrada al públic aquest divendres 23 a partir de les 20 hores a la Catedral de Ciutadella.

Cant gregorià

Jordi Vallespí, Moisés Pérez, Daniel Morales, Zurab Katsitadze, Boris Katsitadze, Giorgi Japaridze, Irakli Devdariani i Besiki Kapanadze oferiran un espectacle de cant georgià a 8 veus.

Cal recordar que el cant polifònic georgià és un dels més reconeguts a nivell mundial per la seva gran versatilitat i perculiaritat, gràcies a la diversitat de formes de cantar de les diferents comunitats georgianes. Alguns d'aquests cants es remunten al segle VIII i es cantaven en tots els àmbits de la vida social, des de les feines del camp, celebracions i cerimònies, fins a himnes litúrgics ortodoxes.

En el seu cas, Vocal Vircan canta un gran nombre de cançons de l'extens repertori georgià, arribant a utilitzar instruments de corda tradicional del país euroasiàtic, el que converteix l'experiència en única, diversa i molt rica.