Imatge d'arxiu d'edicions anteriors del cinema a la fresca d'Alaior. | Arxiu

TW
2

El pròxim dimarts dia 2 de juliol arranca la dissetena edició del Cinema a la Fresca a Alaior que emetrà nou llargmetratges fins al 3 de setembre al Pati de sa Lluna del Convent de Sant Diego.

Cada dimarts a les 21.30 h es projectaran pel·lícules de cinema d’autor en versió original subtitulada, fet que permet veure llargmetratges que estan ja fora de circuits comercials i que, d’una altra manera, difícilment es veurien de forma col·lectiva a l’Illa.

Aquesta activitat és una iniciativa que van posar en marxa fa ja quinze anys, José Luis Gil i Aurora Poveda, assidus estiuejants de la població, que amb la denominació d’Amics i Amigues d’Alaior, s’encarreguen de confeccionar el cicle i d’escollir les pel·lícules, amb l’ajuda de Lluís López, que es fa càrrec del muntatge. L’Ajuntament d’Alaior dona suport a aquesta activitat, cobrint les despeses dels drets de projecció de les pel·lícules i cedint l’ús del claustre del Convent de Sant Diego.

Els llargmetratges que es podran veure són 2 de juliol «Perdidos en París» (Fiona Gordon, 2016); 9 de juliol «El hombre que vendió su piel» (Kauther Ben Hania, 2020); 16 de juliol «Joyland» (Saím Sadiq, 2022); 23 de juliol «Las dos caras de la justicia» (Jeanne Herry, 2023); 30 de juliol «Una vida no tan simple» (Félix Viscarret, 2023); 13 d’agost «Las ocho montañas» (Felix Van Groeningen, 2022); 20 d’agost «El acusado» (Yvan Attal, 2021); 27 d’agost «Close» (Lucas Dhont, 2022); i 3 de setembre «Vasil» (Avelina Prat, 2022).