Recreació d’un espai domèstic talaiòtic i de la taula de Torralba d’en Salort.    | Agència Menorca Talaiòtica

TW
0

Més de 1.700 persones han participat en les activitats programades per l’Agència Menorca Talaiòtica en la vint-i-sisena edició del festival de recreació històrica Tarraco Viva que es va celebrar entre els passats dies 24 i 26 de maig a Tarragona.

L’estand de Menorca Talaiòtica a la Fira de Museus va enregistrar una constant afluència de públic, proporcionant informació sobre el patrimoni prehistòric de l’illa, la incorporació de Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco, i la troballa de l’estatueta d’Imhotep, ja que enguany fa 50 anys del seu descobriment a Torre d’en Galmés. A més, aquest estand va ser un punt de venda dels llibres de la col·lecció Sitjot, de rèpliques talaiòtiques de ceràmica, de fones i de cervesa talaiòtica, entre altres materials promocionals.

Els tres passis de la recreació històrica «Funditores Baleares. Els guerrers de les Illes Balears» que es van fer dissabte 25 i diumenge 26 van omplir el teatre auditori del Camp de Mart, amb l’assistència de prop de 1.700 persones en total. A càrrec d’Amics del Museu de Menorca i Honderos de la Menor, a l’escenari es va muntar una rèplica d’un espai domèstic de Torre d’en Galmés i del recinte de taula de Torralba d’en Salort, amb una taula de les mateixes dimensions que l’original. L’arqueòleg Borja Corral va posar al públic en el context del talaiòtic final, a la vegada que una família talaiòtica i els foners realitzaven accions per il·lustrar algunes de les tasques domèstiques o rituals que es podrien haver fet durant aquella època: filar llana, moldre gra de cereal amb un moló, fer una fona o cuinar.

El foner Lluís Pons Livermore va fer un taller d’elaboració de fones amb la participació d’una vintena de persones. | Agència Menorca Talaiòtica

Taller de fona

Per la seva banda, el taller d’elaboració de fona a càrrec de Lluís Pons Livermore d’Honderos de la Menor, amb límit de 10 places, va posar el cartell d’aforament complet tant el dissabte com el diumenge.