Tràilers dels curtmetratges 'Prendre la fresca, un ritual en perill en extinció' i 'éter', guanyadors ex aequo del premi Biosfera de Menorca Doc Fest | Youtube: Menorca.info TV

TW
0

Els curtmetratges documentals «Prendre la fresca, un ritual en perill d'extinció», d'Àlex Arroyo i Clara Pons, i «Èter», de Pau Jaume i Guillermo Calleja, han rebut, ex aequo, el Premi Biosfera de Menorca al millor documental sobre medi ambient, natura, sostenibilitat, ciència i biodiversitat i formes de vida vinculades a l'Illa. És el certamen que s'emmarca en el Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca.

Les peces guanyadores han estat escollides, d'entre totes les que participaven en el certamen, per part del jurat, el qual han integrat un representant de les tres entitats impulsores, l'Ajuntament de Sant Lluís, Menorca Preservation i Menorca Doc Fest.

Per unanimitat s'ha considerat premiar ex aequo els dos treballs. «Èter», de la comunicadora audiovisual, fotògrafa i realitzadora Pau Jaume, i del dissenyador industrial Guillermo Calleja, «per posar en valor i mostra la relació d'una persona de Menorca amb la terra, les plantes, la natura i el vincle amb la relació ancestral de fer fones alhora que representa el respecte cap al mar». I en el cas del documental de la graduada en Media Studies, Clara Pons, i del director i productor audiovisual, Àlex Arroyo, «per mostrar un retrat d'aquest costum menorquí, de seure a la fresca, i la seva funció de mitjà de comunicació i de cohesió dels pobles que ha començat a desaparèixer, amb la reflexió sobre els canvis d'hàbits i de la tradició dels pobles».

La d'enguany era la tercera edició del Premi Biosfera. En aquesta ocasió, els objectius fixats era fer valdre, a través de l'audiovisual i el documental, la naturalesa, la sostenibilitat, l'ecologia, la biodiversitat, els oficis ancestrals i les formes de vida vinculades a l'entorn natural i que són pròpies de Menorca.